Δικαστικές Διεκδικήσεις

ΑΙΤΗΜΑ ΕΑΣΥΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Αθήνα, 24-3-2014

Αρ. Πρωτ.: 028

Προς :

Κοιν.:

– Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Κωνσταντίνο

– Υπουργό Δημ. Τάξης & Προστασίας του Πολίτη

κ. ΔΕΝΔΙΑ Νικόλαο

– Πολιτικά Κόμματα

– Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

– Αστυνομικές Υπηρεσίες Αθηνών

– Πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης

& Αυτοδιοίκησης κ. ΒΑΦΕΙΑΔΗ Νικόλαο

Κύριε Υπουργέ,

Η σύγχρονη πραγματικότητα για την οικογένεια σαν θεσμός δέχεται διαρκή πλήγματα από τη μείωση των εισοδημάτων. Στην περίπτωση όπου εργάζεται τόσο η γυναίκα όσο και ο άντρας, ο παιδικός σταθμός αποτελεί αναντίρρητη ανάγκη για τη σύγχρονη οικογένεια.

Κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά μένουν έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, σε όλη τη χώρα, λόγω ανεπάρκειας των ανωτέρω σταθμών σε κτίρια, εξοπλισμό, στελέχωση και ελλιπούς χρηματοδότησης ενώ την ίδια στιγμή πολλοί δήμοι κυρίως στην περιφέρεια του Νομού Αττικής δεν διαθέτουν καν βρεφονηπιακούς σταθμούς, ιδιαίτερα για την κάλυψη αναγκών βρεφών από 2 μηνών έως 2,5 ετών.

Δεδομένου ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη δεν χορηγεί όπως άλλοι οργανισμοί, ΔΕΚΟ, εταιρείες κ.λ.π. επίδομα παιδικού σταθμού στο προσωπικό, για τους εργαζόμενους αστυνομικούς, αποτελεί μονόδρομο η επιλογή ενός δημοτικού σταθμού καθόσον δεν μπορούν να επωμιστούν την δαπάνη που απαιτούν οι ιδιωτικοί, ακόμα δε όταν έχουν πλέον του ενός τέκνα. Στους σταθμούς των δήμων βέβαια τίθενται επιπλέον περιορισμοί λόγω του ότι εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα οι δημοτικοί υπάλληλοι (οι οποίοι απαλλάσσονται και των τροφείων) και απαιτείται να είναι κάποιος δημότης για να έχει δικαίωμα να καταθέσει σχετική αίτηση.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω αντιλαμβάνεστε ότι πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα όταν τα παιδιά τους δεν γίνονται δεκτά στους δημοτικούς σταθμούς ή δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν κάποιον ιδιωτικό σταθμό. Ένας ακόμη σκόπελος για τα ζευγάρια αυτά είναι η εξαίρεση των αστυνομικών και όλων των δημοσίων υπαλλήλων από το επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ περί «εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» όπου ιδιαίτερα αναφέρεται ότι: «ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ :ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Άραγε με ποια κριτήρια εξαιρούνται;

Θεωρούνται μήπως για κάποιο λόγο προνομιούχοι;

Συγκεκριμένα όσον αφορά το Υπουργείο Δημοσίας τάξεως & Προστασίας του Πολίτη στο οποίο ανήκουμε ισχύουν τα παρακάτω:

1. Δεν λαμβάνουμε επίδομα παιδικού σταθμού.

2. Δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί που να εξυπηρετούν κατ’ αποκλειστικότητα το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

3. Δεν εξυπηρετούμαστε κατά προτεραιότητα από άλλους πολίτες στους δημοτικούς σταθμούς.

4. Οι περισσότεροι εξ ημών πληρούμε τις οικονομικές προϋποθέσεις που θέτει το πρόγραμμα.

Παρακαλούμε όπως στα πλαίσια ενός δίκαιου κοινωνικού κράτους, λάβετε άμεσα

πρωτοβουλίες ώστε όσοι δημόσιοι υπάλληλοι πληρούν τα κριτήρια (οικονομικά κλπ.) και με την επιφύλαξη ότι δεν λαμβάνουν επίδομα παιδικού σταθμού, να τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν από φέτος στο πρόγραμμα «εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για το ερχόμενο σχολικό έτος 2014-2015 έτσι ώστε να εξασφαλιστούν ίσες ευκαιρίες για όλους τους δοκιμαζόμενους πολίτες.

Σε μια εποχή που απαιτούνται ίσες ευκαιρίες δεν μπορεί τα παιδιά των αστυνομικών να αποτελούν εξαίρεση και «ειδική κατηγορία».

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά