Παρουσία Δ.Σ. στα Μ.Μ.Ε.

Απάντηση στις φήμες για μεταφορά φορέων του Covid-19 από την Άμεση Δράση

Απάντηση στις φήμες για μεταφορά φορέων του Covid-19

από την Άμεση Δράση

    Επειδή έγινα δέκτης πολλών τηλεφωνημάτων από συναδέλφους που υπηρετούν στην Άμεση Δράση και όχι μόνο ,σχετικά με φήμες που θέλουν τα περιπολικά της Α.Δ. να επωμίζονται τον ρόλο της διακομιδής ασθενών στα κέντρα υγείας ένεκα της πανδημίας του covid-19 και σε περίπτωση που δηλωθεί αδυναμία διαχείρισης του ΕΚΑΒ παραθέτω τα κάτωθι. Ενεκα της κρισιμότητας των περιστάσεων καλό είναι να είμαστε ακριβείς στις πληροφορίες που παραθέτουμε προς αποφυγήν δημιουργίας σύγχυσης και ανησυχίας στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και όχι μόνο.
Ως αντιπρόεδρος Ε.ΑΣ.Υ.Α. υπεύθυνος νομικών θεμάτων, επικοινώνησα με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι ξεκάθαρα μου δήλωσαν πως ουδέποτε έως τώρα ετέθη τέτοιο ζήτημα για τα περιπολικά της Α.Δ. Είναι γνωστό πως η υπηρεσία μας είναι ιδιαίτερα προσφιλής με τεράστια προσφορά και κοινωνικό πρόσωπο αφού κατά καιρούς συνοδεύει οχήματα με εγκύους, παιδιά, βρέφη, ασθενείς, άτομα που η ζωή τους διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Το ίδιο θα κάνει οπότε κι αν οι ανάγκες των καιρών το επιβάλλουν αφού αυτού του είδους οι σχέσεις δυναμώνουν τους δεσμούς αστυνομίας και πολίτη, αστυνομίας και κοινωνίας. Κατόπιν επικοινωνίας με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της Ε.ΑΣ.Υ.Α. επί του θέματος, είναι κοινή πεποίθηση όλων πως η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι το μέγιστο ως αξία ,όμως ως ένωση θα διαφυλάξουμε τους συναδέλφους μας.

Έτσι σε κάθε περίπτωση εάν και οπότε αυτό μας ζητηθεί ως υπηρεσία θα απαιτήσουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό , το ανάλογο θεσμικό-νομικό πλαίσιο, καθώς επίσης και την ορθή κατανομή των βαρών στο προσωπικό.(με τις υπάρχουσες δυνάμεις μόλις και μετά βίας βγαίνει η καθημερινότητα). Ειδικότερα πέραν του εξοπλισμού που πρέπει να θεωρείται δεδομένος για τους αστυνομικούς, θα πρέπει να είναι και θωρακισμένοι νομικά, ούτως ώστε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος κατά την διακομιδή ή ακόμη εις περίπτωσιν που συμβεί το απευκτέο από παθολογικά αίτια, το προσωπικό να είναι πλήρως διασφαλισμένο όχι μόνο για πρακτικούς αλλά και για ηθικούς λόγους.

Ως αστυνομικοί και συνδικαλιστές ήμασταν και θα είμαστε παρόντες στις ανάγκες των αστυνομικών και τις κοινωνίας. Κύριο μέλημά μας είναι η προστασία των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους και όχι με το κεφάλι στην λαιμητόμο.

ΚΥΡΙΑΚΑΚΟΣ Παναγιώτης Αντιπρόεδρος Νομικών θεμάτων Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά