Πρόσφατες Ανακοινώσεις

«Καταγγελία Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων για την Κλειστή Δομή Μαλακάσας»

 

 

  Ένωση Αστυνομικών       Ένωση Αστυνομικών                 Ένωση Αστυνομικών

   Υπαλλήλων Αθηνών       Υπαλλήλων Β/Α Αττικής      Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

 

Αθήνα, 26-3-2020

Αρ. πρωτ.: 305/5

Προς:

 

 

 

 

1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

     κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη

     (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2) Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

     κ. ΜΗΤΑΡΑΚΗ Νότη

     (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

3) Υπουργό Υγείας

     κ. ΚΙΚΙΛΙΑ Βασίλη

     (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

4) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

     κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο

     (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

5) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

     Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ

     (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

6) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής

     Υποστράτηγο κ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ Γεώργιο

7) Π.Ο.ΑΣ.Υ.

8) Αστυνομικές Υπηρεσίες Αττικής

 

Θέμα: «Καταγγελία Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων

    για την Κλειστή Δομή Μαλακάσας»

Μετά από συνεχείς και επίμονες καταγγελίες συναδέλφων – μελών μας που κλήθηκαν εσπευσμένα να εκτελέσουν υπηρεσία στην Κλειστή Δομή Μαλακάσας, αντιπροσωπία του Δ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.Β/Α.Α. επισκέφτηκε χθες 25-3-2020 τον χώρο στην Μαλακάσα και διαπίστωσε «ιδίοις όμμασιν» όσα λαμβάνουν χώρα καθημερινά εκεί.

Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι όσα διαπιστώθηκαν εκφεύγουν κατά πολύ τα όσα χαρακτηρίζουν μια χώρα ως ευρωπαϊκή εν έτη 2020 και δημιουργούν μεγάλους προβληματισμούς για τη βασική ουμανιστική προσέγγιση φυλασσομένων και φυλασσόντων, τη βασική υγειονομική προστασία των ανωτέρω, τις συνθήκες που καλούνται να εκτελέσουν υπηρεσία οι συνάδελφοι και βεβαίως την τεράστια διακινδύνευση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής τους. Στο πρώην στρατόπεδο «Γερακίνη» λοιπόν, έχει δημιουργηθεί άτυπα και πριν την Κ.Υ.Α 2945/24-3-2020 «Κλειστή Δομή Περιορισμένου Χρόνου» υπαγόμενη στην εποπτεία της Δ/νσης Μεταγωγών και σε απλές σκηνές που περιφράσσονται με απλό συρματόπλεγμα στοιβάζονται περί τους 1.200 αλλοδαπούς κρατουμένους (?) κάθε φυλής, κάθε ηλικίας και με ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής, ασφαλείας και βασικού κανονισμού συνύπαρξης.

Το όλο φαινόμενο εν όψει και του Covid-19 εξελίσσεται μαθηματικά πλέον σε βραδυφλεγή (?) βόμβα καθώς εκλείπουν οι στοιχειώδεις φροντίδες υγειονομικής προστασίας (τουαλέτες, καθαριότητα, μάσκες, γάντια, αριθμός διαμενόντων ατόμων στις σκηνές κ.τ.λ). Θα ανέμενε λοιπόν κανείς, εν όψει των κοσμογονικών γεγονότων που βιώνουμε, να υπάρξει τουλάχιστον ένας συντονισμός των αστυνομικών δυνάμεων που διατάσσονται να εποπτεύσουν το χώρο (για φύλαξη δεν το συζητάμε καν) και του τρόπου που επιλέγονται αυτοί οι δέκα (10) δεκαπέντε (15) συνάδελφοι που προέρχονται από Υπηρεσίες της Βορειοανατολικής Αττικής, της Δυτικής Αττικής, της Υ.Α.Τ., της Δ/νσης Μεταγωγών καλούνται να «διαφυλάξουν» τη λειτουργία της Δομής με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο αριθμός, η ανομοιογένεια, η παντελής έλλειψη σαφών εντολών και η εκ του πλαγίου «χρέωση» του τεράστιου αυτού αριθμού κρατουμένων στους παραπάνω κάθε φορά διαφορετικούς συναδέλφους, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σύντομα σε εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις. Ο καθένας ας αναλογισθεί τι θα συμβεί όταν υπάρξει συνδυασμός έξαρσης υγειονομικών συνθηκών και φύλαξης. Για τις συνθήκες, τα ωράρια των συναδέλφων, τη διακινδύνευσή τους ας μην επεκταθούμε καλύτερα όπως προειπώθηκε.

Φρονούμε ότι πλέον πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση όλων ανεξαιρέτως των συναρμοδίων φορέων για τη διαχείριση του μείζονος προβλήματος που τείνει να δημιουργηθεί.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου πριν να είναι αργά, πριν οι «λύσεις» που παραπέμπουν στο γνωστό «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά. Η ολιγωρία είναι πλέον ασυγχώρητη.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι κατά το Νόμο Υπεύθυνοι.

Εμείς πάντως θα τις αναζητήσουμε.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Β/Α Αττικής

Ο Πρόεδρος ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Κωνσταντίνος

Ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΣΠΑΛΑΡΗΣ Αθανάσιος

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δυτικής Αττικής

Ο Πρόεδρος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος

Ο Γενικός Γραμματέας ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

ς

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά