Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Απάντηση Ε.ΑΣ.Υ.Α. στις απαράδεκτες δηλώσεις Βουλευτή του ΜέΡΑ25

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 604/4

Απάντηση Ε.ΑΣ.Υ.Α. στις απαράδεκτες δηλώσεις Βουλευτή του ΜέΡΑ25

Μόνο αποτροπιασμό προκαλούν οι δηλώσεις της Βουλευτή του ΜέΡΑ25 κας Αδαμοπούλου Αγγελικής (Σχετ. βίντεο στο 9:10 λεπτό), η οποία από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων δήλωσε ότι «οι μπαχαλάκηδες είναι γνωστοί και στην Ελληνική Αστυνομία, συχνά είναι τα ίδια τα αστυνομικά όργανα, τα οποία ως κουκουλοφόροι θα ρίξουν μια μολότοφ για να διαλύσουν τη διαδήλωση»!!

Ασφαλώς μόνο ως αστείες και ανυπόστατες μπορούμε να εκλάβουμε τις δηλώσεις αυτές. Εκτός και αν η συγκεκριμένη εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου έχει στην κατοχή της αδιάσειστα στοιχεία για τους ισχυρισμούς της. Στην περίπτωση αυτή, την καλούμε να καταθέσει τα αποδεικτικά στοιχεία στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Ειδάλλως, αναμένουμε άμεσα να ανακαλέσει και να ζητήσει έμπρακτη συγγνώμη από τους αστυνομικούς. Σε διαφορετική περίπτωση, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, θα συζητήσουμε την προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αποδειχθούν οι ισχυρισμοί της.

Αλήθεια η συγκεκριμένη Βουλευτής φυλάσσεται από αστυνομικούς; Αν ναι της πετάνε μολότοφ και είναι κουκουλοφόροι;

Είναι απαράδεκτο που εδώ και δεκαετίες, οι συνάδελφοί μας μεταφέρονται τραυματίες (σπασμένα άκρα, καμένοι) στα Νοσοκομεία (προφανώς οι συνάδελφοι κατέληξαν στο νοσοκομείο από επιθέσεις συναδέλφων τους, αν λάβουμε υπόψιν τα λεγόμενα ορισμένων…), εκτελώντας διαταγές της Ηγεσίας και όντας ως Σώμα ο Οργανισμός με τους περισσότερους νεκρούς και τραυματίες εν καιρώ ειρήνης, εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου να μην κάνουν ούτε μία αναφορά υπέρ τους, τουναντίον να τους διαβάλλουν με το χυδαιότερο τρόπο.

Έχει καταντήσει πλέον γραφικό κάποιοι να προσπαθούν να χτίσουν πολιτικές καριέρες, βάλλοντας μονίμως εναντίον των εργαζομένων αστυνομικών.

Όσον αφορά το ερώτημα της κας Βουλευτή, «γιατί» η Ελληνική Αστυνομία δεν προβαίνει σε συλλήψεις «μπαχαλάκηδων», έχουμε να αναφέρουμε άπειρα περιστατικά συλλήψεων τέτοιων ατόμων, των οποίων, όλως τυχαίως, ως μάρτυρες υπεράσπισης εμφανίζονταν στις αίθουσες των δικαστηρίων άτομα που προέρχονται από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Γιατί άραγε; Ρητορικό το ερώτημα. Για τις συλλήψεις όλων αυτών των ατόμων, ας βγει επιτέλους η Ηγεσία να δώσει στοιχεία.

Αναρωτιόμαστε, ως πότε οι συνάδελφοί μας θα αποτελούν το «σάκο του μποξ» πάνω στον οποίο θα εκπαιδεύονται όλοι.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δηλώνουμε, για ακόμη μία φορά, ότι επιβάλλεται να συστρατευτούμε όλοι στον αγώνα για την απομόνωση των φορέων της ωμής βίας από όπου αυτή και αν προέρχεται, αποβάλλοντας την ιδεοληψία που κάποιοι κουβαλάνε επί σειρά δεκαετιών.

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά