Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Τι θέλουν ορισμένοι από εμάς; Να προστατεύουμε τους πολίτες ή τους μπαχαλάκηδες; Ας το πούνε επώνυμα…

Αθήνα,10 Ιουλίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 307/14

Τι θέλουν ορισμένοι από εμάς;

Να προστατεύουμε τους πολίτες ή τους μπαχαλάκηδες;

Ας το πούνε επώνυμα…

 

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, καταγγέλλουμε τα όσα θλιβερά συνέβησαν χθες, 9 Ιουλίου 2020, στο κέντρο της Αθήνας. Θλιβόμαστε ειλικρινά που 46 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, παραμένουμε ακόμα ως Κοινωνία όμηροι θλιβερών αλλά δυναμικών μειοψηφιών. Και πως να μην παραμένουμε άλλωστε, όταν η καταστροφική τους δράση και οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων μας, δεν καταγγέλλονται ξεκάθαρα και επί της ουσίας από ορισμένα κομμάτια του πολιτικού μας συστήματος, αλλά προτείνουν την αντιμετώπισή τους με … ευχολόγια και αοριστολογίες.

Ακούσαμε και διαβάσαμε από χθες τα όσα με ευλάβεια επαναλαμβάνονται, εδώ και δεκαετίες, ότι δηλαδή η Αστυνομία είχε ως σκοπό τη διάλυση μιας ειρηνικής διαδήλωσης, ότι έκανε αλόγιστη χρήση δακρυγόνων και ότι δεν είναι ικανή να συλλάβει και να απομονώσει όλα αυτά τα στοιχεία.  Οι απαντήσεις, κατά τη γνώμη μας, θα έπρεπε να δοθούν απευθείας από την Ηγεσία.

Παρ΄ όλα αυτά με γνώμονα την προστασία των συναδέλφων μας, απευθύνουμε τα κάτωθι ερωτήματα προς όλους:

  • Είδε ή δεν είδε όλη η Ελλάδα κουκουλοφόρους να εκσφενδονίζουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον αστυνομικών;
  • Κατά τη γνώμη ορισμένων οι αστυνομικές δυνάμεις με ποιον τρόπο θα έπρεπε να απαντήσουν στις επιθέσεις αυτές;
  • Με ποιον τρόπο μπορούν οι αστυνομικοί να απομονώσουν και να συλλάβουν τους κουκουλοφόρους όταν οι τελευταίοι για να αποφύγουν τη σύλληψη, παρεισφρύουν σε άλλα μπλοκ διαδηλώσεων, χωρίς να πλήξουν ειρηνικούς διαδηλωτές; Μήπως αυτός είναι ο στόχος όσων κάνουν αυτή την κριτική;

Τις απαντήσεις τις γνωρίζουμε όλοι. Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίες. Όπως άλλωστε ήταν και οι πρόσφατες δηλώσεις Βουλευτού περί κουκουλοφόρων αστυνομικών, οι οποίοι διαλύουν τις διαδηλώσεις.

Στο σημείο αυτό, θέλουμε να σταθούμε στα όσα απίστευτα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από χθες το βράδυ και αφορούν περιστατικό, στο οποίο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος μάλιστα υπηρετεί στα γραφεία κοινοβουλευτικού κόμματος, παρενέβη για να απελευθερώσει κρατούμενο τον οποίο λίγη ώρα πριν οι συνάδελφοί μας είχαν συλλάβει. Αν το περιστατικό αυτό ισχύει, απαιτούμε επίσημη ενημέρωση από την Ηγεσία του Σώματος για το τι ακριβώς συνέβη, τι ενέργειες προτίθεται να κάνει και θέλουμε να δούμε αν τα αντανακλαστικά θα είναι τόσο γρήγορα όσο σε περιπτώσεις καταγγελιών περί αστυνομικής βίας, όπου συνήθως οι συνάδελφοί μας είχαν «τηλεδικαστεί» και «καταδικαστεί» πριν καν γίνει η δίκη.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε και δεν χωρά στο μυαλό μας ότι υπάρχουν αστυνομικοί, οι οποίοι είναι ανάμεσά μας και λειτουργούν ως πέμπτη φάλαγγα σκοτεινών συμφερόντων.

Θέλουμε εδώ, να δηλώσουμε ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε υπέρ της διασφάλισης των ατομικών ελευθεριών, του δικαιώματος στην ειρηνική διαμαρτυρία και εναντίον του μπάχαλου, της καταστροφής περιουσιών και σε οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα πολιτών και αστυνομικών.

Κλείνοντας, δεν αρκούν οι ευχαριστίες ούτε οι όποιες ομιλίες περί ηρωικών πράξεων, τουναντίον επιβάλλεται η λήψη μέτρων σε όλα τα επίπεδα για τη θωράκιση του αστυνομικού που προτάσσει τα στήθη του για να αισθάνεται ασφαλής ο πολίτης.

Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στους δέκα τραυματίες συναδέλφους μας και ζητούμε από την Πολιτεία, η οποία  το τελευταίο χρονικό διάστημα με νομοθετικές παρεμβάσεις «επιδιορθώνει» παθογένειες δεκαετιών, να εγκύψει πάνω από το ζήτημα της θεσμικής θωράκισης των αστυνομικών και της πλήρους περιγραφής του τρόπου λειτουργίας τους σε ανάλογες περιστάσεις, ώστε να μην επιτρέπεται πλέον σε κανέναν, να καταφέρεται εναντίον μας με αποκλειστικό στόχο το πολιτικό κέρδος.

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά