Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Ποια θέματα τέθηκαν από την Ε.ΑΣ.Υ.Α. στον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης

Συνάντηση του Προεδρείου της Ε.ΑΣ.Υ.Α. με τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης

Αθήνα, 7 Αυγούστου 2020

Αρ. Πρωτ.: 604/5

 

 Συνάντηση του Προεδρείου της Ε.ΑΣ.Υ.Α. με τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης

 

Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Πάκο Δημοσθένη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Χύτα Κωνσταντίνο, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Τσουβάλα Κωνσταντίνο, όπου τέθηκαν αναλυτικά οι θέσεις και οι προτάσεις μας για ανοικτά ζητήματα που απασχολούν τα μέλη μας και εμπίπτουν της αρμοδιότητάς του.

Αρχικά, επισημάνθηκε η προσδοκία μας για τη στήριξη του Σώματος με τη διάθεση γενναίων κονδυλίων για την κάλυψη των πάγιων αναγκών σε υλικοτεχνικά μέσα (οχήματα, χαρτί, μελάνι, εξοπλισμός, συντήρηση μηχανημάτων κ.λ.π.) και σύγχρονες υποδομές, ούτως ώστε να είναι σε θέση ο αστυνομικός να επιτελέσει το δύσκολο καθήκον του. Επιπρόσθετα, ειδική μνεία έγινε για τις λέσχες εστίασης – σίτισης όπου κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου, προκειμένου να μην υπάρξει μελλοντικά πρόβλημα με τη λειτουργία τους. Τονίσαμε δε ότι πρέπει να αναζητηθούν τρόποι και να ληφθούν μέτρα που θα δίνουν μια ανάσα στις λέσχες εστίασης – σίτισης και προς αυτή την κατεύθυνση απαιτείται η άμεση έμπρακτη στήριξη με την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από την Ηγεσία. Επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα της έγκαιρης ανανέωσης των καρτών εισόδου ελεύθερης μετακίνησης των αστυνομικών του λεκανοπεδίου με τα Μ.Μ.Μ, καθώς και το ζήτημα οριστικής επίλυσης της καθαριότητας των Αστυνομικών Υπηρεσιών ώστε να μην παρατηρηθούν στο μέλλον εικόνες ντροπής του παρελθόντος.

Ο κ. Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της συνεργασίας με την Ένωσή μας για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας. Για το ζήτημα των κονδυλίων που αφορούν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, μας ενημέρωσε ότι ήδη μέχρι 14/8/2020 συμβασιοποιούνται οι πρώτες διαγωνιστικές διαδικασίες, ύψους περίπου 20.000.000 ευρώ, που αφορούν απόκτηση επιχειρησιακού εξοπλισμού και ατομικών εφοδίων προστασίας του αστυνομικού προσωπικού. Σε άμεσο χρονικό διάστημα θα παραδίδονται σταδιακά τα υλικά, με πλήρη παραλαβή μέσα στο επόμενο τετράμηνο. Για τις λέσχες εστίασης – σίτισης άκουσε πολύ προσεκτικά τις ανησυχίες που του καταθέσαμε και δήλωσε πως θα είναι αρωγός για την αντιμετώπιση του όλου ζητήματος, ζητώντας παράλληλα και τη συνδρομή της Ένωσής μας για εξεύρεση λύσης, που θα εγγυάται σταθερά τη βιώσιμη λειτουργία των λεσχών ως ενός θεσμού πλέον, που εξυπηρετεί βασικές ανάγκες του αστυνομικού προσωπικού και δηλώνει έμπρακτα την κατ’ ελάχιστον αναγκαία αναγνώριση της Ηγεσίας του Σώματος για την προσφορά του Έλληνα Αστυνομικού.

 Για την ανανέωση των καρτών ελεύθερης μετακίνησης στα Μ.Μ.Μ. μας γνωστοποίησε ότι θα κινηθεί η διαδικασία από πλευράς του Αρχηγείου προκειμένου να ανανεωθεί εγκαίρως η σύμβαση με τον Ο.Α.Σ.Α. και έτσι να συνεχιστεί η απρόσκοπτα η μετακίνηση με τα Μ.Μ.Μ. των συναδέλφων που υπηρετούν στο Λεκανοπέδιο.

Για το ζήτημα της καθαριότητας των Αστυνομικών Υπηρεσιών μας κοινοποιήθηκε ότι έχει ληφθεί σχετική μέριμνα ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα καθαριότητος στις Υπηρεσίες.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σε κάθε θέμα ή ζήτημα που απασχολεί τους εργαζόμενους αστυνομικούς, παρίσταται υπεύθυνα – σοβαρά δίπλα τους, με θέσεις σταχυολογημένες και τεκμηριωμένες. Διατυμπανίζουμε για ακόμα μια φορά ότι για να αναβαθμιστεί ο ρόλος και να ενισχυθεί το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας επιβάλλεται  να ανέβει το ηθικό και το φρόνημα του Αστυφύλακα,  του Υπαρχιφύλακα, του Αρχιφύλακα, του Ανθυπαστυνόμου, του Υπαστυνόμου κ.ο.κ., καθώς και κάθε μάχιμου στελέχους της Υπηρεσίας, από το οποίο αναμένει πολλά η ελληνική κοινωνία.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά