Άρθρα Εφημερίδας

«Ασταμάτητη» η ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών

Του Παπαντώνη Γεωργίου, Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

Τόσο η Διοίκηση της Ένωσης Αθηνών, όσο και εγώ ως εκλεγμένος αντιπρόσωπός της που υπηρετώ στην ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών συγχαίρουμε τους συναδέλφους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών οι οποίοι συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω ημεδαπό άτομο πριν προλάβει να κακοποιήσει εντεκάχρονο κοριτσάκι από τον Λίβανο. Ειδικότερα, ήταν μεταμεσονύχτιες ώρες της 5/8/2020 όταν περίοικοι στην περιοχή της Κυψέλης άκουσαν φωνές και μικρό παιδί να φωνάζει βοήθεια.

Μετά την κλήση τους, η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κατέφθασε άμεσα  στο σημείο. Κινήθηκαν προς το διαμέρισμα αντικρίζοντας άτομο ημεδαπό, που κρατούσε μαχαίρι και τους απείλησε ενώ παράλληλα το μικρό κορίτσι ζητούσε βοήθεια. Με συνοπτικές διαδικασίες και προ του κινδύνου να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα του κοριτσιού, εισήλθαν στο διαμέρισμα και συνέλαβαν τον δράστη. Το έντρομο κορίτσι δέχτηκε τη φροντίδα των συναδέλφων και τη μετέπειτα φροντίδα της ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων με τη συμπαράσταση παιδοψυχολόγου. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη σωτήρια επέμβαση των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών εντός λίγων ημερών, καθώς προηγήθηκε έτερη σύλληψη αλλοδαπού «σάτυρου» που αποπειράθηκε να κακοποιήσει οχτάχρονο κοριτσάκι από τη Συρία και προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης.

Τέλος, βραδινές ώρες της 5/8/2020, συνελήφθη στην περιοχή της Ομόνοιας, και με την συνδρομή των συναδέλφων της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών, αλλοδαπός που είχε αποδράσει την προηγούμενη μέρα από τα Δικαστήρια Ευελπίδων.

Ένα μεγάλο εύγε στη ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών που επιτελεί με ζήλο, αυταπάρνηση, θέληση και ανθρωπιά τα καθήκοντα της!

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά