Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Κατάργηση Προστατευτικής Φύλαξης Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Αθήνα 12 Δεκεμβρίου 2020

Αρ.Πρωτ. 305/7δ

 

Κατάργηση Προστατευτικής Φύλαξης Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών με το υπ’ αριθ. 305/7 από 11/08/2020 έγγραφό μας προς όλους τους αρμοδίους, αναδείξαμε το μείζων ζήτημα της παραμονής ασυνόδευτων ανηλίκων οι οποίοι τίθενται από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης και αιτηθήκαμε την απεμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας από το πάρεργο αυτό, αφού οι ανήλικοι παρέμεναν επί μακρό χρονικό διάστημα σε γραφεία των Αστυνομικών Υπηρεσιών που δεν πληρούσαν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι με το άρθρο 43 του ν. 4760/2020, καταργείται η προστατευτική φύλαξη ασυνόδευτων ανηλίκων του άρθρου 118 του Π.Δ. 141/1991.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η Πολιτεία επέδειξε την ενδεδειγμένη ευαισθησία ικανοποιώντας το σημαντικό αυτό αίτημά μας, το οποίο μέχρι πρότινος στερούνταν ενός αποτελεσματικού συστήματος επιτροπείας.

Η Διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών συνεχίζει να αναδεικνύει στους ιθύνοντες τα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους- μέλη της και να δίνει λύσεις !!!

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά