Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους Υ.Κ.Α. – Δ.Α.Ε.Ε.Β. για τις συλλήψεις

Αθήνα, 12 Μαρτίου 2021

Αριθ. Πρωτ.:307/22α

Θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους Υ.Κ.Α. – Δ.Α.Ε.Ε.Β. για τις συλλήψεις

        Όπως «βροντοφωνάξαμε» με την υπ’ αριθ. 307/2α από 10/03/2021 ανακοίνωσή μας, ζήτημα τιμής για μας (και για όλους τους συναδέλφους) αποτελεί ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών της άνανδρης απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη. 

        Εκφράζουμε λοιπόν τα θερμά μας συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Υ.Κ.Α. και της Δ.Α.Ε.Ε.Β. οι οποίοι λειτουργώντας με απόλυτο επαγγελματισμό και αυταπάρνηση κατάφεραν να οδηγήσουν στην Δικαιοσύνη άτομα τα οποία φέρονται να είναι κάποιοι από τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης. Έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην επιχειρησιακή επάρκεια των συναδέλφων μας, θεωρούμε βέβαιο ότι θα χυθεί άπλετο φως και όλοι αυτοί που προσπάθησαν να λιντσάρουν τον άτυχο συνάδελφό μας θα λογοδοτήσουν στα Ποινικά Δικαστήρια.

        Σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την έντονη αποδοκιμασία μας για τον τρόπο που ορισμένοι ως περιφερόμενος θίασος σε τηλεοπτικές εκπομπές προανήγγελλαν συλλήψεις χωρίς κατά την γνώμη μας να σέβονται βασικές αρχές της προανάκρισης και τον αγώνα που έδιναν όσοι είχαν την ευθύνη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη. Ως Ένωση δεν το έχουμε κάνει ποτέ, δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτόν τον κατήφορο, θα λειτουργούμε πάντοτε με σεβασμό προς εκείνους οι οποίοι δίνουν την καθημερινή μάχη για την εγκληματικότητα. Ο αγώνας για την αυτοπροβολή δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό μας κίνημα.

        Αφού εκφράσουμε για ακόμα μια φορά την ευχή μας ο συνάδελφός μας να αναρρώσει σύντομα και να είναι το τελευταίο θύμα της τυφλής βίας που απειλεί αστυνομικούς και πολίτες, θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους Αστυνομικούς της Υ.Α.Τ. που με την καθοριστική τους επέμβαση συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ, κατάφεραν να σώσουν το συνάδελφο από το λιντσάρισμα. Το ίδιο βράδυ του τραυματισμού του, του εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας με την παρουσία αντιπροσωπείας του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών στο 401 Γ.Σ.Ν.Α.

        Κλείνοντας, και με το βλέμμα στραμμένο σε όσα τα πολιτικά κόμματα συζητούν σήμερα στη Βουλή θα ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ξανά:

  • Την θεσμική θωράκιση των αστυνομικών
  • Την πλήρη περιγραφή του τρόπου με τον οποίο επιχειρούμε κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων μας
  • Την αυστηροποίηση για αδικήματα που τελούνται σε βάρος αστυνομικών εντός και εκτός Υπηρεσίας
  • Αναβάθμιση της εκπαίδευσης, εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, ενιαίο τρόπο πρόσληψης και κυρίως μια ομογενοποιημένη και αδιαίρετη αστυνομία

Τολμήστε να μας ακούσετε!!! Δείξτε σε αστυνομικούς και πολίτες ότι η δημόσια ασφάλεια και η κοινωνική ειρήνη είναι προτεραιότητα,

 πυλώνα των οποίων αποτελούν οι Έλληνες αστυνομικοί       

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά