Άρθρα Εφημερίδας

Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, μια αιμορροφιλική πληγή που δεν κλείνει ποτέ

Tου Μπογδανίδη Αχιλλέα, Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

Είχα την τιμή μετά από 24 χρόνια Υπηρεσίας εκ των οποίων τα 20 σε Ειδικές Υπηρεσίες Ασφαλείας, να μετατεθώ στο Α.Τ. Καισαριανής και στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών. Μετά από 5 1/2 χρόνια σε Υπηρεσίες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, πιστεύοντας ότι βρίσκομαι στην δυσκολότερη Υποδιεύθυνση Πανελλαδικά (βλέπε μεταγωγή με το βανάκι, απογευματινά και βραδινά ανακριτικά συνεργεία, μέτρα και άλλα) όλα ανατράπηκαν, όταν ιδίοις όμμασι διαπίστωσα τις τραγικές συνθήκες που βιώνουν οι εναπομείναντες συνάδελφοι στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της ανωτέρω Διεύθυνσης . Συναντάς νέα παιδιά, που έκαναν όνειρα μπαίνοντας στο Σώμα μας, στα οποία δυστυχώς βλέπεις μια μόνιμη θλίψη στα πρόσωπά τους, μία παθητική αποδοχή των όσων βιώνουν μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις πολυδιάστατες απαιτήσεις της εκάστοτε Υπηρεσίας τους. Συναντάς παλιούς και ρομαντικούς συναδέλφους που αναπολούν τις παλιές καλές μέρες και απλά ανυπομονούν να περάσει ο καιρός να δηλώσουν παραίτηση. Και πώς να νιώθουν διαφορετικά ; Διαρκώς διπλά βραδινά για να βγει κανένα ρεπό τα οποία και χορηγούνται με το σταγονόμετρο, διαρκή μέτρα της τελευταίας στιγμής, αδυναμία των Τμημάτων, μεταγενέστερη Διαταγή για πιστή συμμόρφωση αδιαφορώντας αν ο Γραμματέας του Τμήματος θα αναγκαστεί πολλάκις, να μην εκτελέσει τα καθήκοντά του, αφού θα βγει στον δρόμο προς εκτέλεση εξωτερικής Υπηρεσίας, αδιαφορώντας αν ο αρμόδιος για τις επιδόσεις δεν διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις του, αδιαφορώντας αν ο Αστυνομικός που κουβαλά το φορτίο της Αστυνόμευσης δεν επιτελέσει στο ακέραιο το πολύπλευρο έργο του, αν τα τροχονομικά των άλλων Υπηρεσιών έχουν χτυπήσει ταβάνι,  αν ο Αξιωματικός Υπηρεσίας πλέον, για να βγουν τα μέτρα εκτελεί και χρέη σκοπού καταστήματος.

Για σκοπό κρατητηρίων δεν κάνουμε καν κουβέντα.

– κ.Υπουργέ προσλαμβάνετε αστυνομικούς και τους τοποθετείτε δεξιά, αριστερά,  αλλά την βάση του Σώματος γιατί δεν την ενισχύετε ;

Για ποιό λόγο να μας ενδιαφέρει πάντα στην Ελλάδα, μόνο το εξωτερικό περιτύλιγμα και ας είναι το εσωτερικό του κενό ή σάπιο. Λοιπόν φίλοι μου, πρώτα δημιουργείς μια υγιή βάση που λειτουργεί καλοκουρδισμένα και μετά τοποθετείς 1200 συναδέλφους  στην ΔΙ.ΑΣ. να σου φέρνουν αυτόφωρα και να κάνουν αστυνόμευση. Η κοινή λογική το ορίζει, όχι εγώ.  Άλλωστε που είναι τελικά αυτός ο πολυπόθητος εξορθολογισμός των Αστυνομικών Υπηρεσιών;  Πότε θα αντιμετωπιστεί πραγματικά το μείζον θέμα αυτών των συναδέλφων; Πότε θα ακουστεί το πρόβλημά τους;  Και στο φινάλε με ποιο δικαίωμα να υπάρχει αυτή η διάκριση; Γιατί αυτοί οι συνάδελφοι να μην γνωρίζουν εβδομαδιαίως τι εργάζονται και να μην παίρνουν το προβλεπόμενο ρεπό όπως αυτό καθορίζεται; Γιατί να μην εργάζονται, όπως το υπόλοιπο προσωπικό με ασφάλεια και σεβασμό. Δείτε λοιπόν και τα δικά τους πραγματικά προβλήματα πριν είναι πολύ αργά για όλους.  

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά