Άρθρα Εφημερίδας

Τηλεφωνικό κέντρο Άμεσης Δράσης Αττικής εκπέμπει S.O.S

Του Βιδάλη Ιωάννη, Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

 

Τηλεφωνικό κέντρο Άμεσης Δράσης Αττικής εκπέμπει S.O.S

 

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε επιτυχίες της Υπηρεσίας μας από πληρώματα περιπολικών-ομάδες ΔΙ.ΑΣ.- μηχανές «Ζ». Τι γίνεται όμως με την απαρχή των περισσότερων αυτών όμως επιτυχιών που δεν είναι άλλο από την κλήση που θα δεχθεί το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης. Ο ρόλος του εξίσου σημαντικός καθόσον θα πρέπει να αντληθούν οι σωστές πληροφορίες για την τοποθεσία του συμβάντος αλλά και την επικινδυνότητά του ώστε το Κέντρο Επιχειρήσεων να διαθέσει τις ανάλογες δυνάμεις.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η στελέχωση του Τηλεφωνικού Κέντρου είναι άκρως αναγκαία και επιτακτική, με απώτερο σκοπό την καλύτερη διαχείριση των κλήσεων, αλλά και την έγκαιρη διέκπεραιωσή τους ώστε να χρεωθούν σε σταθμούς του Κέντρου.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι κατά την τοποθέτηση των νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την ενίσχυση του Τηλεφωνικού Κέντρου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, καθόσον οι κλήσεις και οι ανάγκες των πολιτών έχουν αυξηθεί την ίδια ώρα που το προσωπικό συνεχώς μειώνεται. Και μην ξεχνάμε ότι σε φυσικές καταστροφές ή έντονα καιρικά φαινόμενα όπως φωτιές το καλοκαίρι και έντονες βροχοπτώσεις ή ακόμη και χιονοπτώσεις, όπως τον τελευταίο χειμώνα, στο Τηλεφωνικό Κέντρο οι κλήσεις τριπλασιάζονται.

Επιπρόσθετα να αναφερθεί το γεγονός ότι, το βασισμένο για την λειτουργία του Τηλεφωνικού Κέντρου και κέντρο επιχειρήσεων, ηλεκτρονικό σύστημα «Πήγασος», είναι παλαιωμένο, με συνέπεια οι ανάγκες που προκύπτουν το 2021 δεν μπορούσαν να προβλεφθούν το 1999 όποτε και δημιουργήθηκε. Καθημερινά λαμβάνουμε εκατοντάδες κλήσεις από ψυχικά ασθενή  άτομα που νοσηλεύονται σε ιδρύματα, για θέματα αλλότρια αστυνομικού ενδιαφέροντος αλλά και επίδοξους φαρσέρ που απλά δεν έχουν τι να κάνουν και δεν μπορούν να μπλοκαριστούν οι γραμμές τους, απασχολώντας έτσι άτομα, έστω και στην ελαχίστου χρόνου συνομιλία τους, αυξάνοντας περαιτέρω το φόρτο εργασίας.

Μην ξεχνάτε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, τους αφανείς ήρωες πίσω από την ιστορική γραμμή «100» που είναι καθημερινά 24 ώρες στις επάλξεις για τον κάθε ένα συμπολίτη μας. Βοηθήστε τους για να βοηθήσουν.

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά