Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Ικανοποίηση αιτήματος της Ένωσης Αθηνών για την άδεια ειδικού σκοπού

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2022    

Αρ. Πρωτ.:302/12β

 

Ικανοποίηση αιτήματος της Ένωσης Αθηνών για την άδεια ειδικού σκοπού

Σε συνέχεια του υπ’ αριθ. 302/12 από 02 Δεκεμβρίου 2021 εγγράφου μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το αίτημά μας για τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε γονείς αστυνομικούς, λόγω κατ’ οίκον περιορισμού των ανηλίκων τέκνων τους που νοσούν από Covid-19,  ικανοποιήθηκε και όπως γνώρισε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, κατατέθηκε τροπολογία από τους συναρμόδιους Υπουργούς σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η τροπολογία για το προαναφερόμενο στο θέμα αντικείμενο προβλέπει τα εξής:

«α. Επεκτείνεται η χορήγηση των προβλεπόμενων, κατά την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 5Α της από 11.3.2020 ΠΝΠ, που κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν.4682/2020), διευκολύνσεων (παροχή εξ αποστάσεως εργασίας ή εργασία σε διαφορετικό χρόνο ή με μειωμένο ωράριο ή χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού) και στους γονείς υπαλλήλους δημόσιων υπηρεσιών, αποκεντρωμένων διοικήσεων, ο.τ.α. α’ και β’ βαθμού και ν.π.δ.δ. και ν.π.ι.δ. φορέων Γενικής Κυβέρνησης, των οποίων τα τέκνα νοσούν με κορoνοϊό COVID-19, με την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

β. Ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται για τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε γονείς τέκνων, βρεφών νηπίων και μαθητών έως και την Γ’ Τάξη Γυμνασίου που νοσούν με κορωνοϊό και καθορίζεται ειδική διαδικασία χορήγησης της εν λόγω άδειας για τις οριζόμενες κατηγορίες υπαλλήλων (εκπαιδευτικούς, προσωπικό των Υπουργείων Υγείας, Μετανάστευσης και Ασύλου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των καταστημάτων κράτησης).»

       Η Ε.ΑΣ.Υ.Α. δεν σταματά την καθημερινή προσπάθειά της και θα συνεχίσει αταλάντευτη τον αγώνα της για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών – μελών της που υπηρετούν στις αστυνομικές Υπηρεσίες της Αθήνας.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε.

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά