Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Ημέρα μνήμης υπέρ των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών          

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά

 

Αθήνα, 26  Φεβρουαρίου 2022

Αρ. Πρωτ.: 602/17β

 

Ημέρα μνήμης υπέρ των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών 

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022,  στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση που διοργάνωσαν από κοινού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας,  στη μνήμη των δεκάδων συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

  Στην επιμνημόσυνη τελετή η οποία έλαβε χώρα υπό την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων του Ε.Ο.Δ.Υ., συμμετείχαν τα Προεδρεία των Ενώσεων Αθηνών, Β/Α Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, ενώ στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων που έχει ανεγερθεί στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

  Στο λόγο που εκφώνησε ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γερακαράκος Γρηγόριος υπενθύμισε στην Πολιτεία το χρέος της να λαμβάνει συνεχώς τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση του λειτουργήματος του αστυνομικού, ώστε να παραμείνει στάσιμη η μακρά λίστα των αδικοχαμένων συναδέλφων μας, ενώ κάλεσε την ελληνική κοινωνία να συνεχίσει να στηρίζει το συνδικαλιστικό μας κίνημα στον αγώνα που κάνει για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία, ικανή να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της εποχής. Κλείνοντας εξήρε τη σημασία της καθιερωμένης τελετής που πραγματοποιείται το Α’ Ψυχοσάββατο κάθε έτους από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. και την Π.Ο.ΑΞΙ.Α..

  Ως ένστολο σώμα αποτελούμε το μοναδικό δημόσιο οργανισμό ο οποίος θρηνεί τόσο μεγάλο αριθμό πεσόντων συναδέλφων – ηρώων στο καθήκον εν καιρώ ειρήνης. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, δεν λησμονεί τους πεσόντες αστυνομικούς και επιζητεί την έμπρακτη στήριξη τόσο της κοινωνίας όσο και της Πολιτείας, ώστε η Ελληνική Αστυνομία να ανταποκριθεί στη δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή της.

 

          Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Β/Α Αττικής

Ο Πρόεδρος ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Κωνσταντίνος

Ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΣΠΑΛΑΡΗΣ Αθανάσιος

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Δυτικής Αττικής

Ο Πρόεδρος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος

Ο Γενικός Γραμματέας ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Πειραιά

Ο Πρόεδρος ΛΙΟΤΣΟΣ Σπυρίδων

Η Γενική Γραμματέας ΜΑΛΑΧΙΑ Αργυρώ

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά