Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Συνάντηση Ε.ΑΣ.Υ.Α. με τον Διευθυντή της Δ.Ε.Ε.

Αθήνα,14 Απριλίου 2022    

Αρ. Πρωτ.: 604/19

Συνάντηση Ε.ΑΣ.Υ.Α. με τον Διευθυντή της Δ.Ε.Ε.

Με τον νέο Διευθυντή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Ταξίαρχο κ. ΜΗΛΙΩΤΗ Χρήστο συναντήθηκε το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Αφού ευχηθήκαμε στον κ. Ταξίαρχο καλή σταδιοδρομία στα νέα του καθήκοντα, εξήραμε τη σημαντική συνεισφορά της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στο έργο των προανακριτικών Αρχών και Υπηρεσιών, αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο σε σοβαρές υποθέσεις, επιφέροντας αναμφισβήτητα αποτελέσματα για την διεκπεραίωση των υποθέσεων. Το μεγαλύτερο δε ποσοστό των Τμημάτων της Δ.Ε.Ε. συμμετέχουν, σε πρώτο χρόνο στην εξιχνίαση των εγκλημάτων μέσα από εργαστηριακές πραγματογνωμοσύνες, σε συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες και προανακριτικές Αρχές. Δεν αποτελεί συνεπώς, μια επιτελική Υπηρεσία με γραφειοκρατικό χαρακτήρα, όπως κακώς παρουσιάζεται αρκετές φορές, ενώ τονίσαμε ότι θα απαιτήσουμε από τη νέα Ηγεσία την αύξηση των οργανικών θέσεων της Δ.Ε.Ε., αφού παραμένουν αμετάβλητες από τη δεκαετία του ‘90, την ίδια στιγμή που τόσο το έγκλημα, όσο και η εξιχνίαση υποθέσεων έχει εξελιχθεί παρασάγγας.

Ο κ. Ταξίαρχος, ως έμπειρος Αξιωματικός και προερχόμενος από τα «σπλάχνα» της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,  τόνισε ότι από πλευράς του θα γίνουν οι απαραίτητες υπηρεσιακές ενέργειες ώστε η νευραλγική αυτή Διεύθυνση η οποία απολαμβάνει της αναγνώρισης και της εμπιστοσύνης της κοινωνίας, να συνεχίσει να είναι μια αστυνομική Υπηρεσία πρότυπο. Τόνισε δε ότι θα βρίσκεται σε αδιάκοπη επικοινωνία με την Ένωσή μας με σκοπό την επίλυση τυχόν ζητημάτων που αφορούν τόσο την Υπηρεσία, όσο και τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών θα είμαστε αρωγός τόσο στον νέο Ταξίαρχο, όσο και στους συναδέλφους-μέλη μας που υπηρετούν στην Δ.Ε.Ε., αναγνωρίζοντας την αγόγγυστη συνεισφορά αυτής της Υπηρεσίας στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά