Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Συνάντηση Ε.ΑΣ.Υ.Α. με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής

Αθήνα, 29 Απριλίου 2022

Αριθ.Πρωτ.:605/29η

Συνάντηση Ε.ΑΣ.Υ.Α.  με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής

           Την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών συναντηθήκαμε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. ΔΟΥΡΒΕΤΑΚΗ Εμμανουήλ.

          Αφού ευχηθήκαμε στον κύριο Γενικό καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία στα νέα του καθήκοντα, παραδώσαμε Υπόμνημα με τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και  οι Υπηρεσίες που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια της Ένωσής μας. Στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε ότι τα προβλήματα χρονίζουν, οι αιτίες τους είναι πολλές, ενώ  μεγάλο ποσοστό αυτών υπόκεινται σε κλιμάκια τα οποία υπερβαίνουν την ίδια την Γ.Α.Δ.Α.  Τα κυριότερα θέματα που θέσαμε ήταν:

  • Τροποποίηση ανακοινωμένης υπηρεσίας εξαιτίας Διαταγών της τελευταίας στιγμής από προϊστάμενες ιεραρχικά Υπηρεσίες. Ως συνέπεια, αρκετές Υπηρεσίες, προκειμένου να αποφεύγουν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες και παράπονα των συναδέλφων, επιλέγουν να μην εκδίδουν Υπηρεσία σε εβδομαδιαία βάση.
  • Ανισότητα στην κατανομή προσωπικού μεταξύ Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Α.
  • Μεγάλος αριθμός αστυνομικών απασχολείται σε σταθερούς – ακίνητους στόχους κάθε είδους, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων.
  • Επιτακτική και άμεση η ανάγκη εξορθολογισμού των μέτρων και έγκαιρης ανακοίνωσής τους, ούτως ώστε να μην κατασπαταλάται Αστυνομικό προσωπικό σε πάρεργα, να μην δυσχεραίνεται η καθημερινή λειτουργία και οι τρέχουσες ανάγκες των Υπηρεσιών, να απασχολείται επιτέλους η κάθε Υπηρεσία με το αντικείμενό της και να μην διαταράσσεται ο οικογενειακός προγραμματισμός των εργαζόμενων Αστυνομικών.
  • Πάγια παραμένει η θέση μας για την κατάργηση της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας.
  • Αδήριτη η ανάγκη οι εντολές που μεταβιβάζονται από το Κέντρο Επιχειρήσεων προς τις αστυνομικές δυνάμεις να είναι σαφείς και νόμιμες, ούτως ώστε να αποφεύγονται απευκταία περιστατικά τραυματιών ή κατηγορούμενων αστυνομικών.

Η συνάντηση έλαβε χώρα εν μέσω πολύ καλού κλίματος. Ο κ. Γενικός μας άκουσε με προσοχή και δήλωσε ότι θα μελετήσει ενδελεχώς τόσο το Υπόμνημά μας, όσο και τα ζητήματα που του θέσαμε σε προφορικό επίπεδο ενώ τόνισε ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθειά μας ώστε να βελτιωθούν επιτέλους οι εργασιακές συνθήκες των Υπηρεσιών που γεωγραφικά υπάγονται στην Ένωσή μας. Υποσχέθηκε δε ότι όσα ζητήματα άπτονται καθαρά της αρμοδιότητάς του θα καταβληθεί, σε συνεργασία με την Ένωσή μας, κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλυθούν.

Ευχόμαστε η θητεία της νέας Διοίκησης της Γ.Α.Δ.Α. να είναι επιτυχημένη τόσο σε προσωπικό-υπηρεσιακό επίπεδο όσο και στο εργασιακό μετερίζι, προκειμένου να παύσει να είναι το αυτονόητο ζητούμενο.

         Ως το μεγαλύτερο Πρωτοβάθμιο Σωματείο της Χώρας, δηλώνουμε ότι θα είμαστε συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια που λαμβάνει χώρα με σκοπό την καλυτέρευση της καθημερινότητάς μας και τη θωράκιση της εργασίας μας.

        Η Ένωση Αθηνών διαβεβαιώνει τους συναδέλφους – μέλη μας, ότι θα συνεχίσουμε απερίσπαστα τον αγώνα μας, μεταφέροντας  δια ζώσης στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, απαιτώντας παράλληλα λύσεις.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά