Άρθρα Εφημερίδας

Επίσκεψη Ε.ΑΣ.Υ.Α. στα γραφεία της Αθλητικής Ένωσης

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

Επίσκεψη Ε.ΑΣ.Υ.Α. στα γραφεία της Αθλητικής Ένωσης

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΑΣ.Υ.Α. αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Πάκο Δημοσθένη, Γενικό Γραμματέα Χύτα Κωνσταντίνο, Ειδικό Γραμματέα Τύπου & ΜΜΕ-Υπεύθυνο Έκδοσης Εφημερίδας Φούκα Θεόδωρο, Αναπληρωτή Ταμία Φώτη Βασίλειο συναντήθηκε με Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Τζατζάκη Γεώργιο, Ταμία Ζακεστίδη Κωνσταντίνο, Αναπλ. Γενικό Γραμματέα Τζαφόλια Δημήτριο, Οργανωτικό Γραμματέα Μανούρα Νικόλαο προκειμένου συνεχισθούν απρόσκοπτα οι κοινές δράσεις των δύο (2) ενώσεων

Στην εν λόγω συνάντηση αποφασίστηκε όπως  τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων, πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 κοινή εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα με σκοπό την ενίσχυση ανήμπορων συνάνθρωπών μας, με τις ομάδες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, την Ομάδα μπάσκετ των Βουλευτών της Βουλής  και εθελοντές της ομάδας Humanity Greece.

Επιπρόσθετα η Αθλητική ¨Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος έκανε μια συνοπτική αναφορά του ιστορικού της η οποία παρατίθεται παρακάτω, προς ενημέρωση των μελών και των Δύο(2) Ενώσεων.

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος ιδρύθηκε το έτος 1990, με σκοπό και στόχο την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος καθώς και την ανάπτυξη του αθλητισμού μεταξύ των περίπου 55 χιλιάδων εν ενεργεία Ελλήνων Αστυνομικών και των άλλων Ευρωπαϊκών και μη κρατών, διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε συναντήσεις αθλητικού περιεχομένου σύμφωνα με τον καταστατικό της ρόλο. Η Ένωσή μας συμμετέχει στα Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα που διοργανώνονται είτε από την Ευρωπαϊκή Αθλητική Ένωση Αστυνομιών (U.S.P.E.) και την Παγκόσμια Αθλητική Ένωση Αστυνομιών (U.S.I.P.) είτε από άλλους αναγνωρισμένους Οργανισμούς Αθλητισμού, όπως είναι οι Παγκόσμιοι Αγώνες Αστυνομικών και Πυροσβεστών (WPFG), έχοντας πάντα ως απώτερο σκοπό, τόσο την προβολή της χώρας μας και της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και την επίτευξη της μέγιστης δυνατής αγωνιστικής επιτυχίας.

Μερικές από τις αγωνιστικές επιτυχίες, είναι σε ομαδικό επίπεδο η κατάκτηση των τεσσάρων τελευταίων Eurobasket Αστυνομικών (2009,2013,2017,2022) στην καλαθοσφαίριση, η 2η θέση στο EURO 2014 στο ποδόσφαιρο και η 4η θέση στο βόλεϊ γυναικών τον Οκτώβριο του 2019 στην Πράγα, και σε ατομικό, με πιο πρόσφατες,επτά (7) Χρυσά μετάλλια, δέκα (10) Ασημένια και οχτώ (8) Χάλκινα στους Παγκόσμιους αγώνες Αστυνομικών και Πυροσβεστών (World Police &FireGames)στο Ρότερνταμ τον Ιούλιο του 2022, τα 7 μετάλλια (3 χρυσά, 2 ασημένια, 3 χάλκινα) στους Παγκόσμιους αγώνες Αστυνομικών και Πυροσβεστών (World Police &FireGames) τον Αύγουστο του 2019 στην Κίνα και τα 5 μετάλλια (1 χρυσό και 4 χάλκινα) στους Παγκόσμιους αγώνες Αστυνομικών (USIP) το Σεπτέμβριο του 2019 στο Μιλάνο.

Όπως έχει προαναφερθεί ο κύριος στόχος μας είναι η υιοθέτηση του αθλητικού τρόπου ζωής από όλους τους αστυνομικούς. Προς τούτου, διοργανώνουμε Εθνικά πρωταθλήματα Αστυνομικών αλλά και μικρότερες δράσεις προκειμένου να ενισχύσουμε την μαζική συμμετοχή. Ενδεικτικά τα κυριότερα αθλήματα στα οποία δραστηριοποιούμαστε είναι:

 

 • Καλαθοσφαίριση, 3Χ3
 • Ποδόσφαιρο, 5*5, 8* 8, 11*11, Ποδόσφαιρο στην Άμμο
 • Χιονοδρομία
 • Αντισφαίριση, Επιτραπέζια αντισφαίριση
 • Επιτραπέζια αντισφαίριση
 • Αντιπτέριση
 • Πολεμικές τέχνες
 • Χειροσφαίριση
 • Πετοσφαίριση
 • Πετοσφαίριση στην άμμο
 • Πάλη
 • Πυγμαχία
 • Ποδηλασία
 • Αγώνες δρόμου μικρών, μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων
 • Μηχανοκίνητος αθλητισμός
 • ΖίουΖίτσου
 • Τζούντο
 • Λειτουργική γυμναστική

Αξίζει να σημειωθεί ότι, φέτος ενισχύουμε την φιλανθρωπική και ανθρωπιστική μας δράση, διοργανώνοντας επίσημους ή φιλικούς αγώνες με οργανισμούς και ομάδες εθνικών κατηγοριών, ενώ συμμετείχαμε στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκαν από τις 6 έως τις 9 Οκτωβρίου 2021. Η εκπροσώπηση της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και της χώρας μας, αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για την Αθλητική μας Ένωση και την Ελληνική Αστυνομία. Η αποστολή 250 ατόμων στην εν λόγω διοργάνωση χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη διεθνής αποστολή της Ένωσής μας από ιδρύσεως μέχρι και σήμερα. Στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού συμμετείχαν περίπου 4000 αθλητές από 35 διαφορετικές χώρες. Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος σε ατομικό επίπεδο απέσπασε 25 Χρυσά, 12 Ασημένια και 8 Χάλκινα μετάλλια, ενώ σε ομαδικό επίπεδο κατέκτησε 11 Χρυσά, 1 Ασημένιο και 2 Χάλκινα μετάλλια, ανεβάζοντας ψηλότερα τον πήχη μας για επιτυχημένες εμφανίσεις με αγωνιστικό πνεύμα και ευγενή άμιλλα.

Στο πλαίσιο των δράσεών μας, στα 32 χρόνια λειτουργίας της ‘Ένωσής μας, έχουμε συμμετάσχει σε αγώνες με τους Γιατρούς του Κόσμου, τα Special Olympics, το ΚΕΘΕΑ, τη UNICEF, το Χαμόγελο του Παιδιού, το ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες, την Εθνική Ομάδα Αστέγων κ.ά.. Να σημειωθεί ότι για την πολιτιστική και ανθρωπιστική μας δράση έχουμε τιμηθεί από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Τέλος, σας επισημαίνουμε πως το σύνολο των εξόδων που απαιτούνται για το πλήθος των προαναφερόμενων δραστηριοτήτων ΔΕΝ ζημιώνει σε καμία περίπτωση τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας. Το σύνολο των εξόδων μας καλύπτονται από τις συνδρομές των μελών μας, καθώς και από τις δωρεές μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων ή φίλων του αστυνομικού αθλητισμού.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι πληροφορίες για τις δραστηριότητες της Ένωσης, σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο μπορούν να αντλούνται από τους ιστότοπουςwww.aeae.gr και www.uspe.org καθώς και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά