Παλαιότερες Ανακοινώσεις

13/9/10-ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ.

Συνάδελφοι,
Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2010, σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. Φ. 951.1/120/875101/Σ. 5291 Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Ευάγγελου Βενιζέλου και Υφυπουργού Οικονομικών Φιλίππου Σαχινίδη, αλλάζει ο τρόπος καταβολής του βοηθήματος επαγγελματικής ή οικογενειακής αυτοτέλειας (προικοδότηση).
Σύμφωνα με την παραπάνω Απόφαση προβλέπεται ότι : το βοήθημα επαγγελματικής ή οικογενειακής αυτοτέλειας (προικοδότηση) θα καταβάλλεται στα τέκνα των μετόχων και μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) μόνο με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
• Με την τέλεση γάμου του τέκνου.
• Από τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας του τέκνου και μέχρι συμπληρώσεως του 30ου έτους της ηλικίας του.
• Για αποδεδειγμένους σοβαρούς λόγους υγείας του τέκνου.
Οι παραπάνω ρυθμίσεις, με την εν λόγω Κοινή Υπουργική Απόφαση, επιφέρει στα τέκνα των μετόχων και μερισματούχων του ΜΤΣ, καθώς και στις οικογένειες αυτών τις κατωτέρω δυσμενείς επιπτώσεις:
• Παρατείνει μέχρι επτά (7) έτη την καταβολή του παραπάνω βοηθήματος κι αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι ήδη η καταβολή αυτού γίνεται σήμερα με καθυστέρηση δύο (2) ετών από την ημερομηνία αιτήσεως του δικαιούχου, η παράταση αυτή θα ανέρχεται συνολικά στα εννέα (9) έτη.
• Συγχέει με την προϋπόθεση: «αποδεδειγμένους σοβαρούς λόγους υγείας» τους δικαιούχους του βοηθήματος αυτού και δημιουργεί μεταξύ αυτών προστριβές και έριδες, καθ’ όσον ποιος είναι αυτός που θα κρίνει ποιος είναι ο σοβαρότερος από όλους τους υπόλοιπους λόγους, χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις και ποιος νόμος βάζει τις ασθένειες σε σειρά προτεραιότητας.
• Ανατρέπει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, που περίμεναν το εν λόγω βοήθημα ως χείρα βοηθείας μετά την ενηλικίωση των τέκνων τους, προκειμένου να μπορέσουν τα τέκνα τους να σπουδάσουν, αποκατασταθούν επαγγελματικά, κ.λ.π.
• Γεμίζει το μέλλον των μετόχων και μερισματούχων με προβληματισμούς, σε μία δύσκολη παγκόσμια οικονομική κρίση και παρατείνει την αβεβαιότητα, καθώς και την ανασφάλεια για το μέλλον του ταμείου τους (ΜΤΣ) και κατ’ επέκτασιν του δικού τους μέλλοντος.
Για το Δ.Σ.
– Ο – – Ο –
Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας
ΜΑΚΡΗΣ Ιωάννης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά