Παλαιότερες Ανακοινώσεις

31 Δεκεμβρίου 2010 ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

ΠΡΟΣ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 232

Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το Σχέδιο Νόμου «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη και άλλες διατάξεις».

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι σε δελτίο τύπου του Υπουργού κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστου μετά την παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου φαίνονται οι επικείμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, στο άρθρο 18 να αναφέρεται ότι «συνοριακοί φύλακες και ειδικοί φρουροί μπορούν να μετέχουν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις αστυνομικών υπαλλήλων καθώς και ότι οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις τους να είναι μέλη στις αντίστοιχες οργανώσεις αστυνομικών υπαλλήλων».

Περιεχόμενο εντελώς ακατάληπτο.!

Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου έως την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη ήταν αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου για Διαβούλευση και εδώ ήταν το απίστευτο το άρθρο 18 να αναφέρεται σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας.!!

Αφού λοιπόν διαπιστώσαμε αυτή την ανακολουθία αλλά και το νέο ακατάληπτο περιεχόμενο που παρείσφρυσε επισκεφθήκαμε τον Επιτελάρχη Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟ Νίκο προκείμενου να αντιληφθούμε τι τελικά συμβαίνει και μας έδωσε το σχέδιο νόμου που θα φτάσει στη Βουλή και με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη είδαμε ότι το άρθρο 18 άλλα αναφέρει και συγκεκριμένα λέει ότι ¨οι Ε.Φ. και Σ.Φ. που εντάχθηκαν στο αστυνομικό προσωπικό μπορούν να μετέχουν ως μέλη στις πρωτοβάθμιες ενώσεις Σ.Φ. ή Ε.Φ. είτε στις οικείες Ενώσεις Αστυνομικών. Επίσης οι πρωτοβάθμιες οργανώσεις των Σ.Φ. και Ε.Φ. να μπορούν να είναι μέλη της Ομοσπονδίας των Αστυνομικών.¨

Απίστευτα πράγματα Παραμονή Πρωτοχρονιάς!!!

Σήμερα οι Ε.Φ. και Σ.Φ. έχουν ενταχθεί από διετίας στην ΕΛ.ΑΣ, ικανός αριθμός εξ αυτών έχει εγγραφεί στην Ένωσή μας αλλά και σε Ενώσεις της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλέον λίγες Πρωτοβάθμιες Ενώσεις στη χώρα Ε.Φ. και Σ.Φ. διότι αφομοιωθήκαν στις κατά τόπους Ενώσεις Αστυνομικών και ορισμένοι εξελέγησαν.

Στην Αττική η Ένωση Ειδικών Φρουρών προ διετίας με τον Νομικό Σύμβουλο της ΠΟΑΣΥ κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ, επιχείρησε τροποποίηση καταστατικού με δυνατότητα να παραμένουν μέλη της οι νέοι Αστυφύλακες προερχόμενοι Εξ. Ε.Φ., πλήν όμως η Ένωσή μας έκανε τριτανακοπή ενώ στη Δράμα η εκεί Ένωση Συνοριακών Φυλάκων έκανε ανάλογη τροποποίηση καταστατικού χωρίς καμία παρέμβαση της εκεί Ένωσης Αστυνομικών Δράμας.

Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένες τροποποιήσεις είναι παράνομες και τούτο είναι ξεκάθαρο σαφές από το Ν.2265 παρ. 5:

«Κάθε Αστυνομικός Υπάλληλος δικαιούται να είναι μέλος μόνο της Πρωτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης του Νομού ή της Διοικητικής Περιφέρειας όπου υπηρετεί.»

Ερωτάται η Ομοσπονδία, ποια η θέση της όσον αφορά το περιεχόμενο του συγκεκριμένου άρθρου;

Ποια η θέση της όσον αφορά την διαδικασία εμφάνισης του συγκεκριμένου άρθρου;

Ποια η θέση της για την αδιαφορία της Ένωσης Δράμας σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα;

Θεωρούμε ότι θα υπάρξει απάντηση στα ερωτήματά μας και άμεση αντίδραση διότι και μόνο αναλογιζόμενοι την διαδικασία εμφάνισης του άρθρου είναι βέβαιο ότι αποκρύπτετε κάτι άλλο το οποίο θα ανοίξει ζητήματα που θα αφορούν την εισαγωγή – εξέλιξη των αστυφυλάκων.

Τέλος πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, για την πληρέστερη ενημέρωση των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων της χώρας.

Συνημμένα: Το Δελτίο Τύπου, το Σχέδιο Νόμου που αναρτήθηκε για Διαβούλευση και το Σχέδιο Νόμου που πρόκειται να κατατεθεί, τα οποία θα βρίσκονται και στο site της Ένωσης www. easya.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΣΥΝΝΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά