Παλαιότερες Ανακοινώσεις

11 Φεβρουαρίου 2011 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Αθήνα, 11-2-2011

Αρ. Πρωτ.: 024

Προς:

-Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

-Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας

-Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων

Συνάδελφοι,

Η Ένωσή μας με δύο ανακοινώσεις της, την 232 από 31-12-2010 και την 021 από 9-2-2011, ενημέρωσε όλες τις συνδικαλιστικές Ενώσεις και Ομοσπονδίες για τη μεθοδευμένη διαδικασία που ακολουθήθηκε σε συγκεκριμένη διάταξη του υπό ψήφιση Σχεδίου Νόμου «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης περιστατικών αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις».

Κανένας να μην πιστέψει ότι με το συγκεκριμένο άρθρο του πολυνομοσχεδίου καίγεται μόνο το σπίτι του γείτονα και σ’ αυτό είναι σίγουρο ότι θα επιβεβαιωθούμε.

Η Ένωσή μας άμεσα πήρε την πρωτοβουλία και ήδη έχει συναντηθεί με τους αρμοδίους όλων των κομμάτων στον τομέα προστασίας του πολίτη και μετέχοντες στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης η οποία θα συζητήσει το προαναφερόμενο πολυνομοσχέδιο.

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει με πρότερη ανακοίνωση, η συγκεκριμένη διαδικασία- μεθόδευση εμφάνισης του άρθρου 18 του πολυνομοσχεδίου στο τελικό στάδιο στη Βουλή χωρίς δηλαδή καμία διαβούλευση και διάλογο με κάθε θιγόμενο, μπορεί να είχε προφανή στόχο την Ένωσή μας όμως ουσιαστικά στόχος είναι ο κατακερματισμός, η απαξίωση και ο αποπροσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος για τουλάχιστον ένα έτος.

Όλα αυτά στο συγκεκριμένο χρόνο που η Αστυνομία ματώνει καθημερινά από την Κερατέα μέχρι τον Έβρο και από την Ηγουμενίτσα ως την Σάμο.

Όλα αυτά σήμερα που η Αστυνομία διαρκώς όλο και περισσότερο χρησιμοποιείται και θα χρησιμοποιείται απέναντι σε κάθε κοινωνική ομάδα προκειμένου να εφαρμοστούν τα επαχθή μέτρα που επιβάλλουν τρόικες και μνημόνια, ενώ όσοι έφεραν σε αυτή την κατάσταση τη χώρα συνεχίζουν να διάγουν βίο πολυτελή.

Τι λέει λοιπόν το περίφημο άρθρο 18 του πολυνομοσχεδίου;

Επί ένα έτος όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αστυνομίας θα ασχολούνται με τη νομιμοποίησή τους και τις εκλογές που απαιτούνται, οι δε μεγαλύτερες εξ’ αυτών να κατακερματιστούν!

Τη χρονική στιγμή που Γ.Σ.Ε.Ε.- Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχουν ξεκινήσει διεργασίες για συνένωση προκειμένου να υπάρξει συνδικαλιστική μαζικοποίηση και ενώ αναμένεται η φυσιολογική εναρμόνιση του Ν.3852/10 (Καλλικράτης) με τον συνδικαλιστικό Ν. 1264/82, εδώ επιχειρείται η πανσπερμία των σωματείων με την πολυδιάσπαση.

Και το πλέον τραγελαφικό είναι ότι στο ίδιο άρθρο δεν ακολουθείται η ίδια προσέγγιση πανσπερμίας σωματείων στους Ειδικούς Φρουρούς και στους Συνοριακούς Φύλακες, οι οποίοι στους νομούς που υπηρετούν υπάγονται αντίστοιχα σε Αστυνομικές Διευθύνσεις ή Διευθύνσεις Αστυνομίας.

Ο προφανής λόγος όλων αυτών είναι η αναστολή της δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος της Αστυνομίας το προσεχές έτος, έτος κοινωνικών εκρήξεων, ο κατακερματισμός και η πολυδιάσπαση για τον «καλύτερο έλεγχο» και τη χειραγώγηση των οργανώσεων.

Επί ένα έτος το συνδικαλιστικό κίνημα στην Αστυνομία θα «ανασκολοπίζεται» προσπαθώντας να εναρμονιστεί με το παράλογο, ένα χρονικό διάστημα που συμβαίνουν και θα συμβούν οι μεγαλύτερες δυσμενείς αλλαγές στον εργασιακό βίο αλλά και στη διαβίωση όχι μόνο ημών αλλά κάθε πολίτη αυτής της χώρας, αλλαγές που έχουν να συμβούν από τη μεταπολίτευση.

Ο απόλυτος αποπροσανατολισμός!

Καλούνται οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες να πάρουν άμεσα θέση σε αυτή την πρωτοφανή μεθόδευση που αφορά όχι μόνο την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Αιτωλοακαρνανία και τον Έβρο αλλά όλες τις Ενώσεις της χώρας.

Η απουσία θέσεως ως τώρα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ως άγνοια για κανέναν.

Όχι στην απόπειρα πολυδιάσπασης και απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από φωτογραφικές διατάξεις.

Καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να απαλείψει το άρθρο 18 στο σύνολό του και οποιαδήποτε διόρθωση θα είναι εξόφθαλμα προκλητική διότι θα είναι και φωτογραφική.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΜΑΚΡΗΣ Ιωάννης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ-ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΆΡΘΡΟΥ 18 ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΠΑΤΗΣΤΕ Εδώ.

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά