Παλαιότερες Ανακοινώσεις

04 Μαρτίου 2011 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

Αρ. Πρωτ.: 037

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το αποτρόπαιο δραματικό γεγονός στον Άγιο Ι. Ρέντη κορυφώθηκε χθες με τον ενταφιασμό των δύο νεαρών – ηρώων συναδέλφων μας και την αυθόρμητη προσέλευση χιλιάδων συναδέλφων μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη αποτίοντας ένα ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη τους με μια σιωπηρή διαμαρτυρία. Ο άδικος και ειδεχθής χαμός τους έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Τα ονόματα του EΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ Ιωάννη και του ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗ Γεωργίου έχουν καταχωρηθεί στο πάνθεον των ηρώων και της καρδιάς μας.

Το Δ.Σ. της ΕΑΣΥΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια των μελών του προς τις οικογένειές τους, τις οποίες θα στηρίξει και έμπρακτα. Ευχόμαστε το αίμα των δύο συναδέλφων να είναι το τελευταίο που έμελλε να χυθεί για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και ποτέ να μην θρηνήσουμε άλλο συνάδελφο. Ο ηρωισμός και η αυταπάρνησή τους θα είναι οδηγός για όλους μας και η μνήμη τους αιώνια. Κέρδισαν επάξια την τιμή του ήρωα και δόξασαν όλη τη μεγάλη οικογένεια των εργαζόμενων αστυνομικών.

Tο συγκεκριμένο συγκλονιστικό από κάθε άποψη γεγονός δημιούργησε ή μάλλον επαναδιατύπωσε μία σειρά αμείλικτων ερωτηματικών με επιτακτικό, αυτή τη φορά, όμως τρόπο. Ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το σύγχρονο ρόλο του εργαζόμενου αστυνομικού σε μία ραγδαία μεταβαλλόμενη «επί τα χείρω» κοινωνική πραγματικότητα, ερωτήματα που αφορούν τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. και τους τρόπους που αυτό επιχειρείται ως τα σήμερα.

Οι ώρες που μεσολάβησαν, από τον τραγικό χαμό των δύο συναδέλφων, τον βαρύ τραυματισμό δύο άλλων και την εκ θαύματος αποφυγή της απώλειας της ζωής των συναδέλφων που συνέδραμαν στο συμβάν στο Ρέντη, ήταν κατά τη γνώμη μας υπεραρκετές να αποτυπώσουν ένα δημόσιο διάλογο πρωτοφανούς μεγέθους και μαζικότητας από την άποψη της συμμετοχής των πολιτών.

Σταχυολογώντας στις απόψεις των συμπολιτών μας διακρίνεται με υπερχειλή τρόπο η οργή, ο θυμός, ο πόνος για τα παλικάρια της ΕΛ.ΑΣ. Αποτυπώνεται όμως με ευκρινή και απόλυτα διακριτό τρόπο πλέον, η ανάγκη για μια ριζοσπαστική διαχείριση των θεμάτων της οργάνωσης, της διοικητικής υποστήριξης και της προβολής του έργου του Έλληνα αστυνομικού. Ομοίως αποτυπώνεται με πρωτόγνωρη σαφήνεια η ελλειμματική πολιτική διαχείριση των θεμάτων του εργαζόμενου Έλληνα αστυνομικού και της οικογένειάς του. Διαχείριση της οποίας το έλλειμμα διαπερνά οριζόντια και την εκάστοτε φυσική ηγεσία με αποτέλεσμα να θρηνούμε αθώα θύματα αστυνομικών και πολιτών.

Η Ε.ΑΣ.Υ.Α., όντας χρήσιμος θεσμικός συνομιλητής και συμμετέχοντας στο διάλογο που πλέον δεν θα κλείσει, όσο κι αν το επιχειρούν κάποιοι, επανέρχεται, τονίζοντας και επαναδιατυπώνοντας τα εξής:

– Σύγχρονη και αξιοπρεπής διαχείριση του πολυτιμότερου κεφαλαίου της ΕΛ.ΑΣ.: του ανθρώπινου δυναμικού της.

– Αξιοποίηση του έμπειρου προσωπικού μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και απαξίες για ελαχιστοποίηση κινδύνου.

– Ριζική αλλαγή του συστήματος προμηθειών και υλικοτεχνικών υποδομών.

– Επακριβής αναδιατύπωση εγκυκλίων, κανονισμών κ.λ.π. επί το απλούστερον για να είναι γνώστης ο αστυνομικός των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων του.

– Πρακτική αλλά και θεωρητική «δια βίου» εκπαίδευση, κάτι που το απαιτούν άλλωστε οι καιροί.

– Να ανοίξει και στη χώρα μας συζήτηση για την εκλογή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που σήμερα τείνει να εκφράζει μονομερώς την εκάστοτε πολιτική ηγεσία με ότι αυτό συνεπάγεται.

– Οικονομική στήριξη του Έλληνα αστυνομικού που τείνει να γίνει επαίτης.

Με αυτές τις σκέψεις συντροφεύσαμε χθες τους δύο συναδέλφους μας στο τελευταίο τους ταξίδι. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάσει και αιώνια η μνήμη τους.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΜΑΚΡΗΣ Ιωάννης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

_______3-3-2011_


Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά