Παλαιότερες Ανακοινώσεις

07 Απριλίου 2011 ΈΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Δ-ΝΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Προς: Διευθυντή Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής

Ταξίαρχο κ. Κονταρίδη Χρήστο

Κοιν.: – Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο

– Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής

Υποστράτηγο κ. ΛΙΟΥΚΑ Ιωάννη

-Υπηρεσίες Λεκανοπεδίου Αττικής

Κύριε Ταξίαρχε,

Το Σάββατο, 2 Απριλίου 2011, μετά το πέρας της συγκέντρωσης για τη συζήτηση και την ανάδειξη διαφόρων προβλημάτων του προσωπικού της Διευθύνσεως που προΐσταστε και στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, σας εκθέτουμε επιγραμματικά τα παρακάτω :

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

1. Εδώ και τρείς (3) μήνες, η ανακοίνωση της υπηρεσίας που θα εκτελέσει το προσωπικό την επόμενη ημέρα, γίνεται την 19:00΄ έως 22:00΄ ώρα της προηγούμενης, κατά παράβαση του άρθρου 1 παρ. 7 του π.δ.394/2001.

2. Τις Κυριακές διατίθενται συνάδελφοι σε μέτρα τάξης, ως επί το πλείστον σε γήπεδα, με λήξη της υπηρεσίας των, την 00:00΄ & 01:00΄ (βραδινή ώρα). Τούτο, έχει ως αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα, Δευτέρα, να διατίθενται πρωινή υπηρεσία, λόγω της υποχρεωτικής διάθεσής των στα δικαστήρια, κατά παράβαση του άρθρου 3 παρ. 1 & του άρθρου 1 παρ. 4 του π.δ 394/2001.

3. Η επικοινωνία με το γραφείο έκδοσης υπηρεσιών της Διεύθυνσής σας, κατά κανόνα, είναι αδύνατη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα έκτακτα γεγονότα των συναδέλφων να μην αντιμετωπίζονται άμεσα. Από την εν λόγω αδυναμία, αποδεδειγμένα διαταράσσεται η προσωπική και οικογενειακή ζωή αυτών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

1. Οι συνάδελφοι που διατίθενται σε διατεταγμένη υπηρεσία και συγκεκριμένα σε αίθουσες δικαστηρίων, στις οποίες εκδικάζονται πολλές φορές υποθέσεις έως αργά, δεν αντικαθίστανται και ως εκ τούτου παραβιάζεται το ωράριο εργασίας των. Αν θεωρηθεί ότι η εκτελούμενη υπηρεσία επιβάλλεται να συνεχισθεί και μετά την λήξη του καθορισμένου χρόνου εργασίας, λόγω εκτάκτων και απρόβλεπτων υπηρεσιακών αναγκών, ο επιπλέον αυτός χρόνος εργασίας δεν υπολογίζεται στη διάρκεια της εβδομαδιαίας απασχόλησής των, κατά παράβαση του άρθρου 1 παρ. 4 του π.δ.394/2001.

2. Η ενίσχυση της Διευθύνσεώς σας σε μέτρα τάξης αιθουσών δικαστηρίων από άλλες Διευθύνσεις, διενεργείται από νέους άπειρους συναδέλφους που δε γνωρίζουν τη διαδικασία και δεν εκπαιδεύονται ως έπρεπε. Τούτο, έχει ως αποτέλεσμα, να μην μπορούν εγκαίρως να αντιληφθούν καταδικαστικές αποφάσεις της έδρας για οποιονδήποτε κατηγορούμενο και να δημιουργείτε κίνδυνος κατηγορίας συναδέλφων για απόδραση κρατουμένου.

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ

1. Οι συνάδελφοι που διατίθενται σε πολύωρες ή ολιγοήμερες μεταγωγές κρατουμένων και ιδιαίτερα σε νησιά, δε λαμβάνουν το προβλεπόμενο από την ισχύουσα νομοθεσία αδιάθετο.

2. Μέτρα ασφαλείας στις μεταγωγές που διατίθενται οι συνάδελφοι, με βάση τα όσα ορίζει το νομικό πλαίσιο. Συνάδελφοι, επιβαίνουν σε πλοία για μεταγωγή κρατουμένων χωρίς να υπάρχει ο προβλεπόμενος ειδικός χώρος κράτησης, συνοδεύουν συνάδελφοι άντρες κρατούμενες γυναίκες, επίσης συνοδεύονται μαζί ποινικοί κρατούμενοι και αλλοδαποί με διοικητική απέλαση, κ.λπ.

3. Συνθήκες υγιεινής στις μεταγωγές κρατουμένων. Τα λεωφορεία μεταγωγής (κλούβες) δεν απολυμαίνονται παρότι συνοδεύονται κρατούμενοι με μολυσματικές ασθένειες και οι συνάδελφοι δεν ενημερώνονται από κανέναν για τις ασθένειες αυτές.

4. Οι δεδουλευμένες αποζημιώσεις εκτός έδρας οφείλονται από το έτος 2010. Να ασκηθεί η ανάλογη πίεση έτσι ώστε να εξοφληθούν τα οφειλόμενα.

5. Στις εκάστοτε μεταγωγές των κρατουμένων, διατίθενται ως επικεφαλείς συνάδελφοι Αστυφύλακες τελευταίας σειράς, χωρίς την ανάλογη εμπειρία. Βαθμοφόροι στη Διεύθυνση δεν υπάρχουν κ. Ταξίαρχε;

6. Καθημερινά, συνάδελφοι διατίθενται σε μεταγωγή κρατουμένων από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού προς τα δικαστήρια, νοσοκομεία, κ.α. Η παράδοση – παραλαβή των κρατουμένων δεν διενεργείται με τον τρόπο και στο χώρο που προβλέπει το υπάρχον νομικό πλαίσιο, εκτός αυτών οι συνάδελφοι υποχρεώνονται να κάνουν εργασίες αρμοδιότητας των σωφρονιστικών υπαλλήλων ή υπαλλήλων της κατά περίπτωση φυλακής.

Τέλος προς ενημέρωση των συναδέλφων επισημαίνουμε ότι οι υπάλληλοι της Υ.Ε.Φ.ΚΑ.Κ. λαμβάνουν, πέραν των αποδοχών τους και επίδομα ύψους 369,77 € ανά δίμηνο για καθήκοντα που δεν εκτελούν και τα εκτελεί η υπηρεσία Διεύθυνσης και Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής. Δηλαδή μεταγωγές προς νοσοκομεία, προς Δικαστικές – Ανακριτικές Αρχές και για έκτακτη άδεια ή άλλο έργο. Προξενεί τουλάχιστον προβληματισμό κρατικοί λειτουργοί να λαμβάνουν μισθό από το Ελληνικό Κράτος και να μην εκτελούν τα καθήκοντα για τα οποία έχουν προσληφθεί. Για το λόγο αυτό, εφόσον δεν αποδεσμεύεται η Ελληνική Αστυνομία από τα προαναφερόμενα καθήκοντα, η Ένωσή μας έχει προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια προκειμένου οι συνάδελφοι υπηρετούντες στη Διεύθυνση Μεταγωγών να αποζημιωθούν με το αντίστοιχο επίδομα για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΜΑΚΡΗΣ Ιωάννης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά