Παλαιότερες Ανακοινώσεις

19 Απριλίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ. ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Αρ. Πρωτ.: 056

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ε π ι τ έ λ ο υ ς τ έ λ ο ς ;

Με πρωτοβουλία του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή Χρήστο, τον Αρχηγό της ΕΛ.Α.Σ κ. Οικονόμου Ελευθέριο και το Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Λεβαντή Κώστα.

Από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη δηλώθηκε ότι θα γίνει συνάντηση του Δημάρχου Λαυρεωτικής και εκπροσώπων της περιοχής με την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ και άλλους εκπροσώπους αρμοδίων υπηρεσιών της Κυβέρνησης και η Αστυνομία πλέον αποδεσμεύεται από την περιοχή της Κερατέας.

Πέρασαν τέσσερις μήνες και πλέον για να πέσει η αυλαία στο θέατρο του παραλόγου. Από τα μέσα Δεκέμβρη του 2010 είχαμε αναδείξει ότι το θέμα της Κερατέας όχι μόνο δεν ήταν αστυνομικό αλλά εξόχως πολιτικό. Έπρεπε δηλαδή να γίνονται συμβολικές διαμαρτυρίες στην έδρα των Ειδικών Δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. και να αναζητούμε ποινικές ευθύνες από τις δικαστικές αρχές για έκθεση σε κίνδυνο των Αστυνομικών ώστε να ενεργοποιηθεί η Πολιτεία;

Αυτό το οποίο αναδείξαμε και ζητούσαμε να γίνει άμεσα ( η Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ να πάρει άμεσα θέση εξηγώντας στην τοπική κοινωνία για το τι και πως πρέπει να γίνει) ανακοινώθηκε χτες με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών από τον Υπουργό κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ.

Ε π ι τ έ λ ο υ ς !!!

Κανένας δεν κατάλαβε τι προσέφερε όλο αυτό το διάστημα η παρουσία της αστυνομίας στην Κερατέα και το μόνο που απέμεινε από όλη αυτή τη δυσάρεστη ιστορία είναι οι δεκάδες τραυματισμοί αστυνομικών, οι χιλιάδες χαμένες εργατοώρες και φυσικά οικονομικό κόστος που αποτυπώνεται σε χιλιάδες ευρώ σε μια περίοδο δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η απεμπλοκή της αστυνομίας θα είναι μόνιμη και όχι συγκυριακή ανάγκη. Η Ένωσή μας, βάσει όλων αυτών τα οποία προηγήθηκαν, θα προσκομίσει στη δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία που έχει προκειμένου να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων αστυνομικών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί στοιχειώδη υπεράσπιση κάθε δικαιώματος των εργαζόμενων αστυνομικών.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΜΑΚΡΗΣ Ιωάννης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά