Παλαιότερες Ανακοινώσεις

02 Μαίου 2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Αρ. Πρωτ.: 057

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σ Τ Ο Ι Δ Ι Ο Ε Ρ Γ Ο Θ Ε Α Τ Ε Σ

Πριν από ένα χρόνο, περίπου τέλος Μαρτίου 2010, με ανακοίνωσή μας καυτηριάζαμε το ζήτημα της βίας στα γήπεδα έπειτα από έναν επεισοδιακό ποδοσφαιρικό αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναδεικνύαμε το ζήτημα της διανομής βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων στις κερκίδες, ενώ στον προέλεγχο δεν είχε εντοπιστεί τίποτα, πράγμα που σημαίνει ότι ευρίσκονταν από προηγούμενες ημέρες.

Επίσης κάναμε αναφορά στην απόφαση του Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού ότι θα σταματήσει η κρατική επιχορήγηση καθώς πίστευε ότι «τα σωματεία παράγουν βία και ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αναξιόπιστο και βασιλεύει η βία» και κατέληγε ότι «η πολιτεία δεν μπορεί να χρηματοδοτεί τη βία ούτε ο Ο.Π.Α.Π. μπορεί να διαφημίζεται μέσω αυτού του τρισάθλιου θεάματος.»

Στη συνέχεια ακολούθησαν συσκέψεις επί συσκέψεων και συζητήσεις επί συζητήσεων χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα.

Σήμερα λοιπόν, τέλος Απρίλη 2011, είχαμε εκτεταμένα επεισόδια όχι μόνο κατά τη διεξαγωγή, αλλά και προ της έναρξης όπως και μετά τη λήξη του τελικού κυπέλλου στο ποδόσφαιρο.

Και βρισκόμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές.

Πριν ξεκινήσει η αθλητική συνάντηση και εντός του αγωνιστικού χώρου άτομα αγνώστου ιδιότητος μοίραζαν από σακούλες βεγγαλικά και πυροτεχνήματα στους θεατές, ενώ η Αστυνομία στον εξωτερικό χώρο του σταδίου «μαχόταν» με υποτιθέμενους φιλάθλους.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού κ. ΜΠΙΤΣΑΞΗ με τους αρμοδίους ΕΠΟ, SUPERLEAGUE κ.ά. για αποτίμηση του τελικού κυπέλλου με ενδεχόμενο και την άρση της κρατικής επιχορήγησης στα αθλητικά σωματεία.

Ποιον να πιστέψει κανείς και γιατί!

Από τις κάμερες του σταδίου φαίνεται ποιοι διανέμουν τα βεγγαλικά και δια αυτών ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί.

Η αυστηροποίηση αλλά και η απόδοση ευθυνών μέσω της ανακοίνωσης των ποινών δεν έχουν καμία σημασία διότι, όταν φτάνουμε στην ημερομηνία εφαρμογής τους, οι ποινές δεν εφαρμόζονται.

Απλά λοιπόν και ξεκάθαρα αυτό που παντελώς απουσιάζει για την πάταξη της αθλητικής βίας είναι η εφαρμογή των νόμων.

Αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός μιας ευνομούμενης πολιτείας. Οι συζητήσεις, οι συσκέψεις, οι εξαγγελίες, οι αναφορές σε ενδεχόμενες τιμωρίες κ.ά. είναι «στάχτη στα μάτια» και τίποτε παραπέρα.

Θέλετε να υπάρξει τέλος στην αθλητική βία;

Επιτέλους τολμήστε και εφαρμόστε τους νόμους!!!

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΜΑΚΡΗΣ Ιωάννης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

Πριν ένα χρόνο τα είχαμε ξαναπεί, πατήστε Εδώ.

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά