Παλαιότερες Ανακοινώσεις

14 Μαίου 2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Αρ. Πρωτ.: 059

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ

Τα γεγονότα βίας που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας, απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι το πρόβλημα της περιθωριοποίησης και της εγκατάλειψης που βιώνουν οι κάτοικοί του και ζούμε όλοι μας, είναι εξόχως και πρώτιστα πολιτικό. Έτσι το τελευταίο διάστημα σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της αποτυχημένης «μνημονιακής» πολιτικής η Αθήνα μας έχει πάρει μορφή πόλης πρωτεύουσας τριτοκοσμικής χώρας.

Τεχνηέντως υπάρχουν κάποιοι ακόμη οι οποίοι επιμένουν ότι το πρόβλημα είναι αστυνομικό και βεβαίως λακτίζουν την ευθύνη στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο λόγος είναι προφανής και αυταπόδεικτος πλέον: Προσπαθούν να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες και την έλλειψη στοιχειώδους πολιτικού στοχασμού και σχεδιασμού. Έτσι έχουν αναγάγει την καταστολή σε «φάρμακο δια πάσα νόσον» εκθέτοντας μαθηματικά πλέον σε τεράστιους κινδύνους τους εργαζόμενους στην Ελληνική Αστυνομία.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού μας, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κρίνονται επιεικώς ατυχείς και προσβάλουν βάναυσα τόσο την Αστυνομία ως θεσμό όσο και τον κάθε αστυνομικό χωριστά. Το «δημοκρατικό έλλειμμα» στο οποίο αναφέρεται ο κύριος Υπουργός, τους μόνους που δεν αφορά είναι τους εργαζόμενους αστυνομικούς. Το απέδειξαν πρόσφατα στην Κερατέα και στου Ρέντη και το αποδεικνύουν καθημερινά στις σχέσεις τους με τους πολίτες. Τη δημοκρατία εμείς την υπερασπιζόμαστε καθημερινά σε ένα εκ προοιμίου άνισο αγώνα. Άλλοι πρέπει να απολογηθούν γι’ αυτό οι οποίοι αντί να το πράξουν εμφανίζονται μόνιμα κήνσορες και κριτές καλύπτοντας την δική τους ανυπαρξία και την ανυπαρξία πολιτικών.

Έτσι καλούμε τον κύριο Παπουτσή να ανακαλέσει τα όσα ατυχώς με τις χθεσινές δηλώσεις του υποστήριξε και προκάλεσαν πρωτοφανές κύμα διαμαρτυριών εκ μέρους των συναδέλφων μας. Επίσης επιβάλλεται πλέον να διερευνήσει συστημικά τί τροφοδοτεί τον «φαύλο κύκλο της ανομίας» που αναφέρει. Αν το πράξει, θα διαπιστώσει αυτά που διαπίστωσε ήδη η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και καταγράφονται σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, ότι κάτι άλλο και κάποιοι άλλοι είναι οι βασικές αιτίες του προβλήματος.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΜΑΚΡΗΣ Ιωάννης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά