Παλαιότερες Ανακοινώσεις

10 Ιουνίου 2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΕΤΟΥΣ

Αρ. Πρωτ.: 062

Προς :

Υπηρεσίες Λεκανοπεδίου Αττικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια των Ανακοινώσεων μας, οι οποίες σχετίζονταν με την αντίθεση της Ε.ΑΣ.Υ.Α. στις διατάξεις των Ν.3686/2008 «Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας» και Ν.3938/2011 «Σύσταση γραφείου αντιμετώπισης περιστατικών αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις», καθώς και μετά τα εκατοντάδες παράπονα των συναδέλφων που υπηρετούν σήμερα στο Νομό Αττικής, σχετικά με τις μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

  1. Η παρ. 3 του άρθρου 13 «Ένταξη ειδικών φρουρών και συνοριακών φυλάκων στο αστυνομικό προσωπικό» του Ν.3686/2008 ορίζει ότι, κατά τις μεταθέσεις των ειδικών φρουρών και συνοριακών φυλάκων που εντάσσονται στο αστυνομικό προσωπικό, για τον υπολογισμό των αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) του άρθρου 3 του Π.Δ.100/2003, ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται από την ημερομηνία μονιμοποίησής τους. Επισημαίνεται ότι, η μονιμοποίηση των ειδικών φρουρών και συνοριακών φυλάκων διενεργείται μετά την παρέλευση πενταετίας και ως εκ τούτου για την πρώτη σειρά των ειδικών φρουρών (πρόσληψη το έτος 1999), ο εν λόγω υπολογισμός των αντικειμενικών κριτηρίων ξεκινά από το έτος 2004 και μετά, δηλ. τέσσερα έτη νωρίτερα από τους αστυφύλακες που είχαν φέτος για πρώτη φορά δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης.
  2. Με τις διατάξεις του Ν.3938/2011 δίνεται η δυνατότητα στους αστυφύλακες που προέρχονται από ειδικούς φρουρούς να υποβάλουν αίτηση μετάθεσης με τη συμπλήρωση τουλάχιστον έντεκα (11) ετών από την κατάταξή τους, αλλά σε χρόνο λιγότερο από τα τρία έτη που προβλέπει το άρθρο 12 «Τακτικές Μεταθέσεις» του Π.Δ.100/2003 για τους αστυφύλακες της παραγράφου 1 του άρθρου 20 του Ν.2800/2000. Η εν λόγω τριετία αποδεδειγμένα δεν τηρείται, καθόσον η πρώτη ένταξη των ειδικών φρουρών στο αστυνομικό προσωπικό, με το βαθμό του αστυφύλακα (άρθρα 13 και 17 του Ν.3686/2008), διενεργήθηκε το έτος 2009 και ως εκ τούτου η επίμαχη τριετία συμπληρώνεται μέσα στο έτος 2012.
  3. Ειδικότερα, με την παράγραφο 2 του άρθρου 24 «Μεταβατικές διατάξεις» του Ν.3938/2011 ορίζεται ότι, ειδικά για το έτος 2011, οι αστυφύλακες που προέρχονται από ειδικούς φρουρούς έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης εντός είκοσι ημερών από τη δημοσίευση του νόμου αυτού, ήτοι μέχρι 20-04-2011, χωρίς να τροποποιεί τις διατάξεις του άρθρου 12 του Π.Δ.100/2003 που προβλέπει δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης μετά τη συμπλήρωση τριών συνεχών ετών.

Τα παραπάνω αποτυπώθηκαν, αποτυπώνονται και θα αποτυπώνονται γραπτώς από την Ε.ΑΣ.Υ.Α., σε μια χρονική στιγμή που η Αστυνομία αποσαρθρώνεται καθημερινά, στηρίζεται μόνο από το φιλότιμο και το βαλάντιο του κάθε αστυνομικού, διότι αυτός είναι που σήμερα πληρώνει από την τσέπη του, για να μπορεί να εφοδιαστεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό και να κινεί τα οχήματα της πολιτείας, προκειμένου να προστατέψει τη σωματική του ακεραιότητα και τους πολίτες, με μία Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να δηλώνουν απούσες και να κάνουν εκπτώσεις στην εκτίμησή τους για το αστυνομικό προσωπικό.

Είναι ξεκάθαρο, μετά από όλα αυτά, ότι υποβαθμίζουν και απαξιώνουν τον Έλληνα Αστυνομικό και ειδικότερα τους νέους αστυφύλακες που προέρχονται από τις πανελλήνιες εξετάσεις, οι οποίοι στελεχώνουν την αστυνομία του σήμερα και σαφώς θα στελεχώνουν και την αστυνομία του μέλλοντος (με πρακτικές του τύπου: πάμε μπροστά προς τα πίσω!!!).

Με την παρούσα ανακοίνωση, καλείται η Ομοσπονδία μας να πάρει άμεσα πρωτοβουλία για τα παραπάνω ζητήματα και να ζητήσει από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία διάλογο για την αλλαγή των επίμαχων διατάξεων και τη δικαίωση των θιγόμενων συναδέλφων, στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης του προσωπικού που σήμερα στελεχώνει την Ελληνική Αστυνομία.

Τέλος, επισημαίνεται ότι, η Ένωσή μας θα διαχειριστεί τα παραπάνω ζητήματα με κάθε πρόσφορο μέσο, μέχρι και με προσφυγή στη δικαιοσύνη, προκειμένου να προασπίσει το δίκαιο του κάθε αστυνομικού.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΜΑΚΡΗΣ Ιωάννης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά