Παλαιότερες Ανακοινώσεις

22 Ιουνίου 2011 ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2011

Αρ. Πρωτ. 073

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η διαδικασία με την οποία έγιναν οι τακτικές μεταθέσεις του 2011 συνεχίζει να απασχολεί την Ένωσή μας αλλά και κάθε συνάδελφο ιδιαίτερα δε τους αστυφύλακες προερχομένους των πανελλαδικών εξετάσεων οι οποίοι κατά κύριο λόγο εθίγησαν.

Καταρχήν η Ένωσή μας θα προσφύγει κατά αυτής της «ρουσφετολογικής τακτοποίησης» με κάθε νόμιμο τρόπο, τόσο σε συλλογικό επίπεδο με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων , όσο και σε επίπεδο ατομικών προσφυγών.

Το νομικό πλαίσιο κάτω από το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις είναι απολύτως ξεκάθαρο και το ζητούμενο είναι η εφαρμογή του.

Οι δόκιμοι Αστυφύλακες μετά την εκπαίδευση τους και την ονομασία τους τοποθετούνται σύμφωνα με ορισμένα κριτήρια. Οι επιτυχόντες στη σχολή Αρχιφυλάκων επανατοποθετούνται, όπως επίσης και οι εξερχόμενοι από την σχολή Αξιωματικών.

Στην περίπτωση των « αστυφυλακοποιημένων» Ειδικών Φρουρών και Συνοριακών Φυλάκων γιατί παρακάμπτονται τα εν λόγω κριτήρια και δεν συμβαίνει το ίδιο;

Δεν μπορούμε να μιλούμε για ομογενοποίηση και ομοιογένεια, αν δεν πληρείται η εννοιολογική σημασία της λέξεως που είναι ίση και αναλογική μεταχείριση των ανθρώπων που περιλαμβάνονται μέσα στη συγκεκριμένη ομάδα των Αστυνομικών.

Δημιουργείται καινούρια κατηγορία Αστυφυλάκων, χωρίς να τροποποιείται το ισχύον νομικό πλαίσιο που ορίζει τους βαθμούς και την ιεραρχία του Σώματος καθώς στις πρόσφατες μεταθέσεις αντιμετωπίστηκαν διαφορετικά από τους Αστυφύλακες που εισέρχονται δια των πανελλαδικών, παρότι είναι Αστυφύλακες.

Αυτό που ζητούμε είναι η ίση αντιμετώπιση του Αστυνομικού προσωπικού σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο και όχι αποφάσεις που προωθούν τις «πελατειακές σχέσεις» και εκφράζουμε απλά την αγανάκτηση χιλιάδων μελών μας και μη.

Καλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις να συστρατευθούν μαζί μας και να υιοθετήσουν τις πιο κάτω προτάσεις μας:

1. Επανατοποθέτηση των ομογενοποιημένων Αστυφυλάκων του Ν. 3686/2008 μετά την ονομασία τους ως Αστυφύλακες.

2. Οι αιτήσεις μετάθεσης να γίνονται όπως προβλέπεται για όλο το Αστυνομικό Προσωπικό, σύμφωνα με το ισχύον Π.Δ. 100/2003.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΜΑΚΡΗΣ Ιωάννης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά