Παλαιότερες Ανακοινώσεις

12 Ιουλίου 2011 ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2011

Αρ. Πρωτ.: 077

Προς:

Κοιν.:

Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο

Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο

ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής (Ε.ΑΣ.Υ.Α.), που εδρεύει στην Αθήνα, νομίμως εκπροσωπούμενης.

Δυνάμει της παρ. 2 του άρθρου 19 του ν. 3938/2011 αντικαταστάθηκε η προϊσχύουσα παρ. 3 του άρθρου 13 του ν. 3686/2008 και θεσμοθετήθηκε δικαίωμα υποβολής αιτήσεως μεταθέσεως για Αστυφύλακες προερχόμενους από Ειδικούς Φρουρούς, εφόσον εντός του έτους εκδόσεως της προκηρύξεως των θέσεων συμπληρώνουν τουλάχιστον ένδεκα έτη πραγματικής υπηρεσίας.

Επειδή με την τροποποίηση αυτή καταστρατηγείται ο ελάχιστος χρόνος των τριών ετών που απαιτείται για την θεμελίωση του δικαιώματος υποβολής αιτήσεως μεταθέσεως, κάτι όμως που εξακολουθεί να ισχύει για τους λοιπούς Αστυφύλακες που προέρχονται από την Σχολή και όχι από τους Ειδικούς Φρουρούς.

Επειδή κατά ταύτα δημιουργείται κατάφωρη και συνταγματικά μη ανεκτή ανισότητα μεταξύ των δύο ανωτέρω κατηγοριών Αστυφυλάκων, κατά παράβαση και των διατάξεων του άρθρου 12 του Π.Δ. 100/2003.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

ΕΞΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

Να μεριμνήσετε όπως ανακληθεί κάθε απόφαση περί μεταθέσεως που ελήφθη παρανόμως κατά τα ανωτέρω – ήτοι κατ’ εφαρμογήν παρανόμου και αντισυνταγματικής διατάξεως.

Να προβείτε στα δέοντα προκειμένου η επίμαχη διάταξη να τροποποιηθεί επί τω τέλει όπως εναρμονισθεί με τις κείμενες διατάξεις του Π.Δ. 100/2003 και το Σύνταγμα.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΜΑΚΡΗΣ Ιωάννης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά