Παλαιότερες Ανακοινώσεις

28 Ιουλίου 2011 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε κ. Βουλευτά,

Τις αμέσως επόμενες ημέρες έρχεται στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση Σχεδίου Νόμου «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση – Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης», όπου σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 24 δίδεται αναδρομική ισχύς στις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 38 του Ν.3986/2011 «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015».

Η παραπάνω παράγραφος ορίζει ότι οι ειδικές εισφορές των προαναφερόμενων περιπτώσεων (ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας με κράτηση 2% επί του συνόλου των αποδοχών των υπαλλήλων του Δημοσίου και ειδική εισφορά των ασφαλισμένων του Ταμείου Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων με κράτηση 1% επί του συνόλου των αποδοχών των δικαιούχων του Ταμείου) που αναλογούν στο χρονικό διάστημα από 01-01-2011 έως 31-07-2011, κατανέμονται ισόποσα και συνεισπράττονται με τις εισφορές των επόμενων μηνών του έτους 2011 σύμφωνα και με όσα ορίζονται στην κοινή υπουργική απόφαση που εκδίδεται κατ΄ εξουσιοδότηση της προηγούμενης περίπτωσης.

Η αναδρομική αυτή ισχύς, θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της ήδη δεινής οικονομικής κατάστασης των Αστυνομικών, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον φανερή αδυναμία ανταπόκρισης στις βασικές ανάγκες και να τίθενται από εδώ και πέρα θέματα επιβίωσης.

Παραδείγματα περικοπών βάσει των παραπάνω κρατήσεων σε Αστυνομικούς που εργάζονται πέραν του πενθημέρου και εκτελούν νυχτερινή υπηρεσία:

Αστυφύλακας με 8 έτη υπηρεσίας θα έχει κρατήσεις ύψους 149 ευρώ και οι καθαρές διαμορφωθείσες αποδοχές του θα φτάσουν τα 950 ευρώ ανά μήνα.

Υπαρχ/κας με 15 έτη υπηρεσίας θα έχει κρατήσεις ύψους 166 ευρώ και οι καθαρές διαμορφωθείσες αποδοχές του θα φτάσουν τα 1.000 ευρώ ανά μήνα.

Αρχιφύλακας με 22 έτη υπηρεσίας θα έχει κρατήσεις ύψους 199 ευρώ και οι καθαρές διαμορφωθείσες αποδοχές του θα φτάσουν τα 1.250 ευρώ ανά μήνα.

Αρχιφύλακας έγγαμος, με 23 έτη υπηρεσίας θα έχει κρατήσεις ύψους 210 ευρώ και οι καθαρές διαμορφωθείσες αποδοχές του θα φτάσουν τα 1.250 ευρώ ανά μήνα.

Αρχιφύλακας έγγαμος πατέρας δύο τέκνων, με 25 έτη υπηρεσίας θα έχει κρατήσεις ύψους 225 ευρώ και οι καθαρές διαμορφώσεις αποδοχές του θα φτάσουν τα 1.600 ευρώ ανά μήνα.

Αξιότιμε κ. Βουλευτά,

Σας ενημερώνουμε ότι, με την συγκεκριμένη οικονομική πολιτική, ΄΄ ποδοπατήθηκαν οι κόκκινες γραμμές ΄΄, οι κρατήσεις στον μισθό μας είναι πλέον υπέρογκες και η επιβίωση των οικογενειών μας κινδυνεύει άμεσα.

Επειδή εσείς που νομοθετείτε δεν υπάγεστε στην μισθοδοσία του Έλληνα Αστυνομικού για να γνωρίζετε τι ακριβώς συμβαίνει και επειδή με την συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική καταλήξαμε να γίνουμε οι ΄΄ αποδιοπομπαίοι πολίτες ΄΄ της κοινωνίας, σας καλούμε έστω και την τελευταία αυτή στιγμή να αντιληφθείτε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει ΄΄ βυθιστεί ΄΄ η Ελληνική Αστυνομία και μαθηματικά οδηγείτε στην οικονομική εξαθλίωση το προσωπικό της, τους Έλληνες Αστυνομικούς.

Σας καλούμε να γίνεται κοινωνοί του προβλήματος πριν είναι αργά καταψηφίζοντας την συγκεκριμένη διάταξη αναδρομικών κρατήσεων, καθώς ήδη παρουσιάζεται έλλειμμα ασφάλειας από τις μεγάλες ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή και με αυτή την οικονομική ασφυξία ΄΄ τιμωρείτε ΄΄ και το φιλότιμο του Έλληνα Αστυνομικού .

Άραγε αξίζει να δουλεύεις ως Έλληνας Αστυνομικός ;;;

Για το Δ.Σ.

-Ο- -Ο-

Πρόεδρος Αν. Γεν. Γραμματέας

ΜΑΚΡΗΣ Ιωάννης ΛΙΟΤΣΟΣ Σπυρίδων

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά