Παλαιότερες Ανακοινώσεις

05 Δεκεμβρίου 2011 ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:

Θέμα: Αναγνώριση πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τους αποφοίτους της σχολής Αστυφυλάκων

Με την εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 2/37345/0004 από 04-06-2010 Κ.Υ.Α. για την απογραφή του προσωπικού του Δημοσίου, και στο πλαίσιο ερμηνευτικών εγκυκλίων και οδηγιών συμπλήρωσης των στοιχείων επιπέδου «κατηγορία εκπαίδευσης» δόθηκε οδηγία, όπως οι απόφοιτοι της Ανωτέρας Σχολής Αστυφυλάκων του ν. 2226/1994 να θέσουν την ένδειξη «Δ.Ε.», δηλαδή ότι είναι απόφοιτη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θεωρεί ότι η Σχολή Αστυφυλάκων του ν. 2226/1994 δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με την ακαδημαϊκή αντιστοιχία των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των αποφοίτων της συγκεκριμένης σχολής, οι οποίοι έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις για να εισαχθούν σε αυτή και ακολούθησαν πρόγραμμα σπουδών υπερδιετούς φοίτησης.

Κατόπιν των παραπάνω τίθεται ζήτημα για την αναγνώριση της Ανωτέρας Σχολής Αστυφυλάκων του Ν.2226/94 ως ίσα αντιμετωπιζόμενη με τις υπόλοιπες Ανώτερες Σχολές του Υπουργείου Παιδείας και διαφόρων άλλων Υπουργείων, έτσι ώστε οι τελειόφοιτοι αυτής να ανήκουν και επισήμως στην 3η βαθμίδα εκπαίδευση.

Επειδή, δεν νοείται στην εποχή μας οι λειτουργοί της δημόσιας τάξης να έχουν υποβαθμισμένη εκπαίδευση και επειδή είναι άδικο, απόφοιτοι σχολών υπερδιετούς φοίτησης, στις οποίες εισήχθησαν με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων, να θεωρούνται πτυχιούχοι σχολών ομότιμων Λυκείου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Τι προτίθεται να κάνει για την αναγνώριση της Ανωτέρας Σχολής Αστυφυλάκων του Ν.2226/94 ως ίσα αντιμετωπιζόμενη με τις υπόλοιπες Ανώτερες Σχολές του Υπουργείου Παιδείας και διαφόρων άλλων Υπουργείων, έτσι ώστε οι τελειόφοιτοι αυτής να ανήκουν και επισήμως στην 3η βαθμίδα εκπαίδευσης;

Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ & ΕΔΩ

Συνάδελφοι,

Όπως καταλαβαίνεται η υποβάθμιση των συναδέλφων που έδωσαν Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Ανωτέρα σχολή Αστυφυλάκων συνεχίζει από την πλευρά της Πολιτικής και Φυσικής ηγεσίας του Υπουργείου μας.

Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις πολύμηνες παρεμβάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις η τελική μάχη θα δωθεί στα αρμόδια δικαστήρια καθόσον η Ένωση εδώ και μήνες έχει προσφύγει με αίτηση ακυρώσεως στο διοικητικό Εφετείο και περιμένουμε την ημερομηνία της εκδίκασης.

emvlhma_easya
Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά