Παλαιότερες Ανακοινώσεις

09 Δεκεμβρίου 2011 Επικίνδυνα τα υπηρεσιακά οχήματα για την ασφάλεια των συναδέλφων και των πολιτών

Αρ. Πρωτ: 145

Προς:

Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο

Κύριε Αρχηγέ,

Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες καταγγελιών από συναδέλφους σχετικά με την κατάσταση των υπηρεσιακών περιπολικών- μοτοσικλετών.

Συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι καλούνται να εκτελούν υπηρεσία με περιπολικά και μοτοσικλέτες «σαράβαλα-καρνάβαλους» καθώς τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζουν θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή όχι μόνο των ιδίων αλλά και των πολιτών.

Παρουσιάζονται φαινόμενα πρόχειρης επισκευής με ανταλλακτικά και ελαστικά είτε από παροπλισμένα περιπολικά είτε αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης. Καλούνται δε οι ίδιοι να προβούν σε μηχανικές εργασίες ή παρακαλούν ιδιώτες μηχανικούς αφού τα απαραίτητα κονδύλια δεν επαρκούν.

Κύριε Αρχηγέ,

Όπως και εσείς έχετε πολλές φορές αναγνωρίσει, εκπτώσεις στην ασφάλεια δεν επιτρέπονται, πιστεύουμε ότι άμεσα πρέπει να διατεθούν χρήματα αλλά και να εκλείψουν παντελώς φαινόμενα που υποχρεώνουν τους συναδέλφους να εκτελούν υπηρεσία με ακατάλληλα περιπολικά.

Τέλος όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούνται και υποχρεούνται από το Νόμο να διενεργούν τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) οι δε παραβάτες τιμωρούνται, είναι πλέον απαραίτητο αυτό να ισχύσει και για τα υπηρεσιακά οχήματα – μοτοσικλέτες ακόμα κι αν μετά το έλεγχο παροπλισθεί το 60% των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ.

Πάνω απ’ όλα προέχει η ασφάλεια όλων.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόρης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

emvlhma_easya

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά