Παλαιότερες Ανακοινώσεις

( ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ) ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ !!!

Η Ένωση Υστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής εκπροσωπόντας τους χιλιάδες συναδέλφους στην Αττική που είναι απόφοιτοι – πτυχιούχοι της Ανωτέρας σχολής Αστυφυλάκων ( Πανελλήνιες Εξετάσεις ), ανέθεσε σε δικηγορικό γραφείο με επιβάρυνση του ταμείου της το έτος 2010, να πράξει όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες έτσι ώστε να αναγνωριστούν οι εν λόγω πτυχιούχοι της σχολής, ως απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αφορμή την απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Μετά την μη απάντηση του Αρχηγείου σε αίτημα μας, για λογαρισμό των συναδέλφων που είναι απόφοιτοι της εν λόγω σχολής σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να αναγνωριστεί η εν λόγω σχολή ως Τ.Ε και να διορθωθεί η αδικία, υπεβλήθει αίτηση ακυρώσεως στο διοικητικό εφετείο και σε λίγους μήνες αναμένεται η δικάσιμος.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

Με την από 3-11-2010 και υπ’ αριθ. πρωτ. 38888 αίτηση προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, επισημάνθηκε ότι κατά την εφαρμογή της υπ’ αριθ. 2/37345/0004 από 04-06-2010 Κ.Υ.Α. για την απογραφή του προσωπικού του Δημοσίου, και στα πλαίσια ερμηνευτικών εγκυκλίων και οδηγιών συμπλήρωσης των στοιχείων επιπέδου «κατηγορία εκπαίδευσης» εδόθη η οδηγία οι απόφοιτοι της Ανωτέρας Σχολής Αστυφυλάκων του ν. 2226/1994 να θέσουν την ένδειξη «Δ.Ε.», ήτοι επιπέδου αποφοίτων Λυκείου. Δεδομένου ότι η ρύθμιση αυτή είναι αβάσιμη, νόμω ανεπέρειστη και συνταγματικά μη ανεκτή, ως θεσπίζουσα ανεπίτρεπτο διαχωρισμό μεταξύ σχολών εις τις οποίες κοινή πρόσβαση αποτελούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις, ζητήθηκε να ανακληθούν άμεσα όλες οι οδηγίες που αφορούν το ζήτημα αυτό και υποδεικνύουν την εξομοίωση των πτυχιούχων της Σχολής Αστυφυλάκων του ν. 2226/1994 με αποφοίτους Δ.Ε. και να εκδοθεί από το υμέτερο Υπουργείο ερμηνευτική εγκύκλιος με την οποία ρητώς θ’ αναγνωρίζεται η αληθής και νόμιμη ακαδημαϊκή αντιστοιχία της ανωτέρω σχολής ως επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επειδή η Διοίκηση δεν απήντησε εντός τριμήνου από της αιτήσεώς μας αυτής, και συνεπώς τεκμαίρεται η σιωπηρή απόρριψή της, η Ένωση, αλλά και μέλη αυτής ατομικώς, προσέφυγαν ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με τις υπ’ αριθ. καταθ. 1006 και 1007/29-03-2011 αιτήσεις περί ακυρώσεως της ως άνω σιωπηρής απορρίψεως της αιτήσεώς μας. Επί των αιτήσεών μας αυτών εκκρεμεί ορισμός δικασίμου.

emvlhma_easya

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά