Παλαιότερες Ανακοινώσεις

25 Ιανουαρίου 2012 Η ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Καθημερινά τα κρούσματα βίας και εγκληματικότητας αυξάνονται όπως τα στοιχεία του Αρχηγείου καταδεικνύουν.
Η εγκληματικότητα που χτυπά κόκκινο αν δεν αντιμετωπισθεί είναι δυνατόν να ξεφύγει μα απρόβλεπτες συνέπειες και για την ελληνική κοινωνία αλλά και για τους Αστυνομικούς.
Οι κλοπές, ληστείες, οι τραυματισμοί και οι δολοφονίες πολιτών προκειμένου οι δράστες να τους αφαιρέσουν λίγα ευρώ δεν έχουν προηγούμενο.
Το κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί σε ένα ιδιόμορφο «γκέτο» για το οποίο καλείται δυστυχώς μόνο η ΕΛ.ΑΣ. να δώσει λύση καθώς οι υπόλοιποι φορείς προσποιούνται είτε ότι δεν κατοικούν εδώ είτε ότι δεν συνδιοικούν αυτή την πόλη.
Πλέον όμως των πολιτών τη σκληρή εγκληματικότητα βιώνουν και οι ίδιοι οι Αστυνομικοί καθώς καθημερινά έχουμε τραυματισμούς συναδέλφων όπως ο τελευταίος στην οδό Πατησίων, όπου σε έλεγχο που έγινε σε παράνομους πλανόδιους μικροπωλητές δέχθηκαν επίθεση με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου.
Τα ερωτήματα που αβίαστα τίθενται είναι τα εξής:
• Πώς είναι δυνατόν να επιχειρούν έλεγχο μόνο τρεις (3) Αστυνομικοί όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν περίπου εκατό (100) παράνομους μικροπωλητές;
• Πώς σχεδιάζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις;
• Είναι όλοι οι συνάδελφοι εφοδιασμένοι με τα αναγκαία;

Ερωτήματα που καλό δεν είναι μόνο να απαντηθούν αλλά και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα ελαχιστοποιώντας έτσι τον κίνδυνο για τους συναδέλφους.
Τέλος όπως έχουμε επανειλημμένα διατυπώσει μόνο όταν ο Αστυνομικός αισθανθεί ασφαλής θα μπορεί να προσφέρει ασφάλεια στον πολίτη.

Για το Δ.Σ.
– Ο – – Ο –
Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόρης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

emvlhma_easya

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά