Παλαιότερες Ανακοινώσεις

13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Β΄ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


Aρ. Πρωτ.: 025

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα χθεσινοβραδινά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό εκατόν έξι (106) αστυνομικών, αγνώστου αριθμού πολιτών, την πυρπόληση ιστορικών νεοκλασικών κτιρίων και τη λεηλασία εκατοντάδων καταστημάτων.

Οι γνωστοί έδρασαν πάλι σ’ ένα γνώριμο γι’ αυτούς σκηνικό και βεβαίως αυτά που εκτυλίχθηκαν έκαναν το γύρο του κόσμου ενώ αμαύρωσαν τη μεγαλειώδη αντιμνημονιακή συγκέντρωση των διαμαρτυρόμενων συμπολιτών μας. Βεβαίως γνωστή και αναμενόμενη ήταν και η αντίδραση της οργανωμένης και συντεταγμένης Πολιτείας όπως άλλωστε γίνεται πλέον εθιμοτυπικά για πάνω από τριάντα (30) χρόνια.

Αναδεικνύονται επίσης ξανά εγγενή χρόνια προβλήματα που σχετίζονται με ανεπαρκείς νομοθετικές προβλέψεις για τις δημόσιες συναθροίσεις, ως συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα.

Έτσι το κέντρο βάρους της συζήτησης μετακυλίεται τεχνηέντως γι’ ακόμη μια φορά απ’ τα ουσιαστικά προβλήματα που αναφύονται από την ψήφιση του Β΄ Μνημονίου στην «κινηματογραφική» καταστροφή της πόλης. Η δικαστική «διαχείριση» των όσων συνελήφθησαν θα συμπληρώσει – είμαστε βέβαιοι – το θέατρο του παραλόγου, ως συνήθως.

Πέραν όμως των όσων έχουν προαναφερθεί, μείζον θέμα προκύπτει για το πόσο επαρκής ήταν ο χθεσινός σχεδιασμός των μέτρων που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ένα μεγάλο τίποτα και φυσικά αναδεικνύονται οι ευθύνες που επιτέλους πρέπει να καταλογιστούν έστω και για μια φορά.

Επιτέλους ποιος θα παραιτηθεί; Ποιος θα αφήσει την καρέκλα του;

Υπάρχει φιλότιμο;

Τα δε ευχολόγια που ακολούθησαν τα γεγονότα «είθε να είναι η τελευταία φορά» κ.τ.λ. αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι θα υπάρξουν και άλλες φορές που οι εργαζόμενοι αστυνομικοί θα χρησιμοποιηθούν για να συγκαλύψουν την παντελή ανεπάρκεια της πολιτικής βούλησης και το έλλειμμα επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά η Εισαγγελία θα τηρήσει τουλάχιστον τα προσχήματα για το τι συνέβη και θα κάνει την «υπέρβασή της» αναζητώντας ευθύνες. Κανείς δεν μπορεί να έχει συνταγματικά το ρόλο του «εξιλαστήριου θύματος».

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόρης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

emvlhma easyaΠαρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά