Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΝΟΜΩΝ 4051 & 4052 ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Αρ. Πρωτ.: 046


Προς: Όλες τις Υπηρεσίες Λεκανοπεδίου Αττικής

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Ένωσή μας, μετά την ψήφιση των Ν. 4051/2012 & Ν.4052/2012, μελέτησε εξονυχιστικά τις διατάξεις των προαναφερόμενων νόμων και σε συνεργασία με τους επιστημονικούς συνεργάτες της, προσπαθεί να κάνει κτήμα σε όλους σας το περιεχόμενο των εν λόγω διατάξεων , έτσι ώστε να μπορέσει το σύνολο των συναδέλφων που υπηρετούν σήμερα στο Λεκανοπέδιο Αττικής να προβεί σε κάθε σύννομη ενέργεια για τη διαφύλαξη των συμφερόντων του, καθώς και για τη διεκδίκηση παντός νομίμου δικαιώματός του.
Ειδικότερα, με τις διατάξεις του άρθρου 138 του Ν. 4052/2012 δίδεται πλέον η δυνατότητα στους ασφαλισμένους στα Ταμεία της πρώην Αστυνομίας Πόλεων και της Πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, τα οποία χορηγούν εφάπαξ βοηθήματα, να αναγνωρίσουν ως χρόνο ασφάλισης στα προαναφερόμενα Ταμεία κάθε πραγματικό χρόνο παροχής ενεργούς υπηρεσίας στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. με την καταβολή των προβλεπόμενων κάθε φορά ασφαλιστικών εισφορών.
Ενδεικτικά, σας γνωρίζουμε ότι, τέτοιος χρόνος αναγνώρισης για αρκετούς συναδέλφους (που κατετάγησαν προ πανελληνίων εξετάσεων) είναι ο χρόνος της πρώτης Σχολής (Αστυφυλάκων ή Χωροφυλάκων), για τον οποίο δεν διενεργήθηκαν ασφαλιστικές κρατήσεις. Η αναγνώριση του εν λόγω χρόνου θα βοηθήσει αρκετούς συναδέλφους που είναι ασφαλισμένοι στα Ταμεία της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής να πάρουν πιο γρήγορα (ανάλογα με το χρόνο της Σχολής) το εφάπαξ βοήθημά τους, μετά από τη ρήτρα (31 ετών) που ισχύει με την Υπουργική Απόφαση του κ. Κουτρουμάνη, απόφαση με την οποία η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής είναι άκρως αντίθετη, πράγμα που απέδειξε εμπράκτως με την υπ’ αρίθμ. 150 από 17-12-2011 ανακοίνωσή της.
Τα Υπουργεία Εργασίας, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών παρακαλούνται για την άμεση έκδοση διευκρινιστικών εγκυκλίων, τέτοιων ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως οι διατάξεις των νόμων που ψηφίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Βουλή.
Με νεότερες ανακοινώσεις μας θα σας γνωρίσουμε και άλλες διατάξεις που κρίνουμε ότι πρέπει να γίνουν κτήμα των συναδέλφων και σαφώς, με τον τρόπο αυτό, να επαγρυπνούμε την Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και κάθε άλλου εμπλεκόμενου Υπουργείου, για την άμεση έκδοση διαταγών και εγκυκλίων.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ & ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΑΠΑΣΑ ΠΑΤΗΣΤΕ:

Α) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΤΑΜΕΙΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΔΩ

Β) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΕΩΝ ΕΔΩ

Για το Δ.Σ.
– Ο – – Ο –
Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόρης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

emvlhma easya

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά