Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Τρίτη 24 Απριλίου 2011 Ανακοίνωση σχετικά με Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)


Αρ. Πρωτ. : 056

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με τις διατάξεις του άρθρου 17 του Ν.3918/2011 συστάθηκε Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), ήτοι συστάθηκε ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), στο οποίο εντάχθηκαν οι κλάδοι υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ (δηλ. του φορέα που ήταν ασφαλισμένοι μέχρι πρότινος οι υπηρετούντες στο Λεκανοπέδιο Αττικής Αστυνομικοί καθώς και οι Αστυνομικού που υπηρετούν σε όλοι την Ελλάδα), με σκοπό να παρέχει υπηρεσίες υγείας, μεταξύ άλλων, στους εν ενεργεία και συνταξιούχους αστυνομικούς, να οργανώνει και να συντονίζει την πρωτοβάθμια φροντίδα που συνιστούν το δίκτυο του ΕΟΠΥΥ σήμερα και πολλά άλλα που ποτέ δεν έγιναν πράξη και έμεινα μόνον στα λόγια των πρωινάδικων τηλεοπτικών εκπομπών.

Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα λειτουργίας του ως άνω οργανισμού απαριθμούμε τα παρακάτω:

1ον) Διενεργούνται κρατήσεις μόνον από τους συναδέλφους που υπηρετούν στο Ν. Αττικής, μέσω της μισθοδοσίας τους, ύψους 26,58€ (το ελάχιστο με βάση τον νεοπροσλαμβανόμενο αστυνομικό) επί 17.000 συνάδελφοι ίσον 451.860,00 € κάθε μήνα από ανθρώπινο δυναμικό που στην πλειοψηφία τους (τουλάχιστον 90%) δε χρήζει υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, πέραν των κρατήσεων που διενεργούνται στους συναδέλφους που υπηρετούν εκτός Ν. Αττικής, στους συνταξιούχους του Δημοσίου εν γένει, καθώς και στους υπόλοιπους μισθωτούς και συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, τους ελεύθερους επαγγελματίες (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) και τους αγρότες (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) που ανήκουν πλέον στον ΕΟΠΥΥ.

Το ποσό δε που συγκεντρώνεται από όλους τους προαναφερόμενους ασφαλισμένους ξεπερνά τουλάχιστον τα 7.000.000,00 €.

2ον) Αν χρειαστείς Ιατρό, πρέπει να μπεις στο site του ΕΟΠΠΥ, για να δεις ποιος είναι συμβεβλημένος και φυσικά αν έχεις πρόσβαση και γνωρίζεις να χειριστείς το διαδίκτυο, αλλιώς…

3ον) Πολλοί λίγοι είναι μέχρι σήμερα οι συμβεβλημένοι με το νέο αυτόν Υπεροργανισμό Ιατροί, οι οποίοι ακόμα δεν άρχισαν να συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ και κοιτούν πως και πώς να βγουν από αυτόν, καθόσον το Δημόσιο δεν τους καταβάλει εγκαίρως τις αποζημιώσεις τους ή και καθόλου σε κάποιες περιπτώσεις.

4ον) Αν χρειαστείς παραπεμπτικό, π.χ. τις πιο κοινές εξετάσεις, δηλαδή μια γενική αίματος, θα χρειαστεί να καταβάλλει επιπλέον έκαστος 10€.

5ον) Κι αν επισκεφθείς Ιατρό, αλλά αυτός με τη σειρά του έχει ήδη συμπληρώσει στο ιατρείο του 200 ασφαλισμένους κι εσύ θα είσαι ο 201ος , θα χρειαστείς να του καταβάλλεις και άλλα 20€.

6ον) Κι αν αγοράσεις φάρμακα, που θα αγοράσεις αν επισκεφτείς Ιατρό, πρέπει να πληρώσεις συμμετοχή 25%, επιπλέον από όλα τα παραπάνω.

7ον) Επίσης, αν θέλεις και γνωστό φάρμακο, μη γενόσημο δηλαδή, θα πληρώσεις και τη διαφορά που προκύπτει.

8ον) Τέλος, θα πρέπει να είσαι και τυχερός για να βρεις φαρμακείο, το οποίο θα έχει τη διάθεση να εξυπηρετήσει ασφαλισμένο του ΕΟΠΠΥ, καθόσον και σε αυτόν το Κράτος, δηλ. ο Υπεροργανισμός μας, οφείλει πολλά και του ζητά παράλληλα να καταθέσει, μέσω της φορολογίας κ.λπ., πολλά περισσότερα…

Και διερωτάται μετά από όλα αυτά ο απλός εργαζόμενος, που πάνε τόσα χρήματα, που πάνε τα χρήματα που του παρακρατούν κάθε μήνα από το μισθό του και από τη σύνταξή του, που πάνε τα χρήματα που πληρώνει κάθε δίμηνο ο εκάστοτε ελεύθερος επαγγελματίας και κάθε εξάμηνο ο αγρότης;;; γιατί δεν έχει υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη αυτός και οι οικογένειά του, για τους οποίους όμως το Κράτος φροντίζει να διενεργεί υποχρεωτικά επιπλέον κρατήσεις, χωρίς ποτέ να ρωτήσει τον ασφαλισμένο αν είναι ικανοποιημένος με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του εκάστοτε Οργανισμού.

Να απαντήσουν οι αρμόδιοι και στο ερώτημα του ασφαλισμένου, αν όλα αυτά τα χρόνια έκαναν τίποτα οι κυβερνόντες για τη δυνατότητα καλυτέρευσης των υπηρεσιών καθώς υποχρέωση της πολιτείας είναι να παρέχει υπηρεσίες σε όλους που καταβάλουν κάθε μήνα εισφορές χωρίς καμία καθυστέρηση.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόρης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

emvlhma easya


Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά