Παλαιότερες Ανακοινώσεις

06 Αυγουστου 2012 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ-ΚΑΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Αρ. Πρωτ.: 101

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η επιχείρηση «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», όπως οργανώθηκε και εκτελείται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, θέτει από μόνη της πολύ υψηλά τον πήχη όσον αφορά την επίλυση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης και της «ανακατάληψης των πόλεων». Κάτι ανάλογο είχε επιχειρηθεί και κατά το παρελθόν με πενιχρά αποτελέσματα. Βεβαίως οι πολίτες αγωνιούν και απαιτούν άμεσα αποτελέσματα αφού νιώθουν ανασφάλεια.

Σήμερα, ενώ έπρεπε να διδαχθούμε από τις προηγούμενες αποσπασματικές, άνευρες και ασύνδετες μεταξύ των δημοσίων φορέων, προσπάθειες επιχειρείται το ίδιο με μία μόνη διαφορά: Το μεγαλύτερο αριθμητικό μέγεθος των Αστυνομικών που επιχειρούν.

Σοβαρά ερωτήματα γεννώνται για το κυριολεκτικό σάρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων αστυνομικών υπαλλήλων, για τις συνθήκες υγιεινής υπό τις οποίες επιχειρούν καθώς επίσης και για το νομικό καθεστώς προστασίας τους. Επίσης δε βλέπουμε καμία διαχείριση του αστυνομικού ανθρωπίνου δυναμικού που επιχειρεί, παρά μόνο διαπιστώνουμε τη συνήθη έλλειψη συνάρθρωσης και συνεργασίας των αρμοδίων Αστυνομικών Υπηρεσιών και βεβαίως την παντελή έλλειψη ενημέρωσης για το πώς, πότε και σε ποιο βάθος χρόνου θα ολοκληρωθεί η «γιγάντια» αυτή επιχείρηση, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής πιστεύει ακράδαντα ότι καμία προσπάθεια δεν πρόκειται να τελεσφορήσει, αν προηγουμένως δεν ληφθεί η ανάλογη γιγαντιαία διοικητική μέριμνα για όλα αυτά και μάλιστα συστηματική και προπάντων συστημική (Αστυνομικές Υπηρεσίες, Εισαγγελικές Αρχές, Ο.Τ.Α., Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας κλπ.).

Το εν λόγω χρόνιο πρόβλημα υπό τις παρούσες ιδιάζουσες οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες απαιτεί πάνω απ’ όλα και ανάλογη «προετοιμασία» του κράτους, της δημόσιας διοίκησης, της πολιτείας. Αν αυτό, κι αυτή τη φορά, δεν συμβεί οι αρνητικές επιπτώσεις θ’ αυξηθούν γεωμετρικά κι ανεξέλεγκτα.

Κάποτε «κάποιοι» πρέπει να καταλάβουν ότι οι μεγαλεπήβολοι στόχοι δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν εν απουσία αυτών που τις υλοποιούν.

Οι Έλληνες Αστυνομικοί δεν είναι απλώς αριθμητικό μέγεθος, αλλά σκεπτόμενοι εργαζόμενοι πολίτες με ευαισθησίες και θέσεις για το πρόβλημα.

Η Ένωση θα διασφαλίσει τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων με «οποιοδήποτε τρόπο».

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόρης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

emvlhma easya

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά