Παλαιότερες Ανακοινώσεις

4 Οκτωβρίου 2012 Ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια στο Υπ. Εθνικής Άμυνας

Αρ. Πρωτ.: 115

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Είναι σαφές πλέον, ότι τα αλλεπάλληλα μνημονιακά μέτρα έχουν δημιουργήσει εκτός από πρωτοφανή οικονομική κρίση, πρωτόγνωρη κοινωνική η οποία εξελίσσεται ραγδαία, απειλώντας όλη την ελληνική κοινωνική χαρακτηροδομή.

Τα σημερινά επεισόδια στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποτελούν κορυφαίο γεγονός που δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποβαθμιστεί, γιατί ενδεικνύει και το βαθμό κρίσης της ελληνικής κοινωνίας που μαστίζεται από πρωτοφανή ύφεση, ανεργία και κατάλυση κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος.

Πρέπει σήμερα όλες οι πολιτικές ηγεσίες να αντιληφθούν αφενός ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν κατασταλτικά το όλο θέμα κι αφετέρου ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τεχνηέντως οι εργαζόμενοι αστυνομικοί ως «αποδιοπομπαίοι τράγοι» κάθε φορά που έχουμε όμοια γεγονότα.

Τους καλούμε για ύστατη φορά να πάρουν κοινές πρωτοβουλίες εκτόνωσης της κοινωνικής κρίσης πριν είναι αργά.

Από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε το ρόλο του «απαθούς καρπαζοεισπράκτορα» γιατί δεν έχει καμία σχέση με την αποστολή των εργαζομένων αστυνομικών.

Όλες οι πλευρές πρέπει να κατανοήσουν πλήρως ότι εμείς δεν είμαστε μέρος του προβλήματος και δεν νομιμοποιούνται ενεργητικά να μας κουνούν το δάχτυλο απειλητικά κάθε φορά χωρίς αιτία.

Η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί, απ’ τη φύση της αποστολής της να δώσει λύση, στα επί μακρόν πολιτικά αδιέξοδα, που συστηματικά δημιούργησαν άλλοι.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόρης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

emvlhma easya

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά