Παλαιότερες Ανακοινώσεις

14/12/2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ

Αρ. Πρωτ.: 148

Προς :

Κοιν.:

Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντ/γο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο

Υπηρεσίες Λεκανοπεδίου Αττικής

Θέμα: «Χορήγηση επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας».

Κύριε Αρχηγέ,

Την 12-10-2012 εκδόθηκε η υπ’ αρίθμ. 8002/32/204-κδ΄ Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομικών και Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη η οποία αφορά το αντικείμενο του θέματος κατ’ εφαρμογή του άρθρου 51 του Ν. 3205/2003 και η οποία τροποποιεί προηγούμενες Κ.Υ.Α. που αφορούν το ίδιο θέμα.

Με την υπ’αρίθμ. 8002/32/204-λα΄ από 23-10-2012 εγκύκλιο Διαταγή σας διευκρινίζονται οι τροποποιήσεις που επιφέρει η ανωτέρω Κ.Υ.Α. στη χορήγηση αποζημίωσης των ωρών νυχτερινής απασχόλησης του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο άρθρο 1 παρ. β εδάφιο 1 της εν λόγω εγκυκλίου Διαταγής αναφέρεται ότι για τη χορήγηση της αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης του ένστολου προσωπικού που εκτελεί στα κύρια καθήκοντά του υπηρεσία του εδαφίου (α) της παρ. 1 του άρθρου 1 του Π.Δ. 394/2001, η υπηρεσία πρέπει να εκτελείται σε εξωτερική ή μάχιμη υπηρεσία.

Κύριε Αρχηγέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής από την έκδοση της συγκεκριμένης Διαταγής γίνεται δέκτης εκατοντάδων καταγγελιών συναδέλφων καθόσον έχει απασχοληθεί νυχτερινές ώρες σε εσωτερικές υπηρεσίες καθώς και επιφυλακές και λόγω της συγκεκριμένης προϋπόθεσης που τίθεται, οι Διοικητές των Υπηρεσιών τους δηλώνουν ότι δεν δύνανται να αποστείλουν τις συγκεκριμένες ώρες στη Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού/Α.Ε.Α. φοβούμενοι πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.

Κύριε Αρχηγέ,

Παρακαλούμε για την άμεση έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου ώστε να μη γίνουν οι προϊστάμενοι των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. υπαίτιοι, έστω και άθελά τους, για την απώλεια του εισοδήματος των συναδέλφων που πραγματικά απασχολούνται σε νυχτερινή εργασία.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόρης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

emvlhma easya

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά