Παλαιότερες Ανακοινώσεις

17/12/2012 ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΤΕΑΠΑΣΑ

Για διασπάθιση των αποθεματικών τού ΤΕΑΠΑΣΑ μίλησαν σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν, τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Γρηγόρης Γερακαράκος, έκανε λόγο για απύθμενη οργή
, που προκύπτει από τη διαπίστωσή του για το πώς γίνεται η διαχείριση των εισφορών, αλλά και του μόχθου και της αγωνίας των χαμηλόβαθων αστυνομικών, οι οποίοι καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τα καλάσνικοφ και τη βαριά εγκληματικότητα.

Αυτά τα αισθήματα του προκλήθηκαν μόλις έμαθε ότι ζητούν δεύτερο και τρίτο εφάπαξ αξιωματικοί, που δεν έχουν δουλέψει ούτε ένα λεπτό της ώρας και δεν έχουν καταβάλλει ούτε ένα λεπτό του ευρώ, προκειμένου να τύχουν αυτής της μεταχείρισης παρά μόνο με απλές προσφυγές σε υπηρεσιακά συμβούλια καθίστανται δικαιούχοι και παραβιάζουν κατάφορα τη νομοθεσία και είπε ότι η επιβάρυνση τού ταμείιου, στην περίπτωση που δοθούν στους 270 αξιωματικούς, οι οποίοι αποστρατεύθηκαν με τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και κέρδισαν με προσφυγή τον βαθμό του αντιστρατήγου, κάτι τέτοιο ισούται με 3.000.000 €.

«Το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου δεν είναι ανώτερο του νόμου. Όσο “σκαλίζουμε”, τόσο κάτι βγαίνει. Δεν είναι λογικό κάποιοι να πληρώνουν μια ζωή και να μην πάρουν εφάπαξ και να τα παίρνουν κάποιοι άλλοι».

Ο αντιπρόεδρος, Νίκος Καραδήμας, είπε ότι η Ένωση θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου, διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι θα διεκδηκηθούν πίσω τα χρήματα, που έχουν δοθεί -όπως είπε- από το 1981, οπότε στήθηκε αυτή η βιομηχανία, η επιβάρυνση τού ΤΕΑΠΑΣΑ ανέρχεται σε 500.000.000 €, χρήματα τα οποία αφενός θα έσωζαν το ταμείο και δεν θα προσέθεταν καμία οικονομική επιβάρυνση στους αστυνομικούς και από τα τρία μνημνόνια, αφετέρου αυξήθηκαν οι εισφορές τους ώστε να πληρώσουν αυτή τη μεθόδευση.

Ο γενικός γραμματέας, Σπήλιος Κρικέτος, είπε ότι θα μπουν ορκωτοί λογιστές, ενώ όπως έχουν ενημερωθεί η νυν διοίκηση τού ταμείου σκοπεύει και εκείνη να προσφύγει κατά παντός υπευθύνου. Διευκρίνισε με έμφαση ότι σε όλες αυτές τις αποφάσεις και πρωτοβουλίες είναι αλληλλέγγυα η ΠΟΑΣΥ, ενώ πρόσθεσε ότι με τις προσφυγές η ΕΛ.ΑΣ έχει φθάσει στο σημείο να έχει περισσότερους στρατηγούς από τον στρατό των ΗΠΑ.

«Θέλουμε να επισημάνουμε πως για να πάρεις εφάπαξ, πρέπει να έχεις κάποια χρόνια υπηρεσίας και πρέπει να έχεις δώσει συγκεκριμένες εισφορές. Αν κάποιοι δεν έχουν δουλέψει αρκετά και δεν έχουν νυχτερινά κ.λπ., πώς είναι δυνατό να πάρουν επίδομα;», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Σπήλιος Κρικέτος, προσθέτοντας: «Θα στραφούμε κατά παντός υπευθύνου. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».

Επίσης, ο κ. Κρικέτος κατέδειξε πως άλλο ένα μεγάλο ζήτημα είναι, ότι δεν έχει αξιοποιηθεί η περιουσία του ταμείου και τα κατά καιρούς διοικητικά συμβούλια δεν έκαναν σωστή διαχείριση.

Σε ερώτηση τού bloko.gr, τα μέλη της Ένωσης είπαν ότι αθροιστικά το δεύτερο και τρίτο εφάπαξ, που πήρε ο κάθε αξιωματικός, ισοδυναμεί ή είναι και μεγαλύτερο από αυτό που παίρνει ένας ανθυπαστυνόμος, ο οποίος μάλιστα εξαντλεί όλο τον προβλεπόμενο -από τον νόμο- χρόνο, προκειμένου να το λάβει.

http://www.bloko.gr/
http://www.zougla.gr

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά