Παλαιότερες Ανακοινώσεις

21 Φεβρουαρίου 2013 ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

Αρ. πρωτ.:020

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σήμερα, 21 Φεβρουαρίου 2013, είδαμε άπαντες τα αναλυτικά σημειώματα αποδοχών που αφορούν την μισθοδοσία μηνός Μαρτίου 2013, μέσω της οικονομικής εφαρμογής Policeonline (POL) και έκπληκτοι διαπιστώσαμε περαιτέρω μειώσεις συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες του έτους 2013.

Ύστερα από τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανησυχίες των συναδέλφων γύρω από τις οικονομικές – μισθολογικές εξελίξεις, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για να εξακριβώσει το λόγο των μειωμένων μας αποδοχών στη τρέχουσα μισθοδοσία και σας ανακοινώνουμε τα παρακάτω:

Α) Στην εν λόγω μισθοδοσία εμπεριέχονται οι μειώσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και ειδικότερα οι αυξημένες κρατήσεις στους έχοντες τέκνα (προστατευόμενα μέλη), λόγω της κατάργησης του σχετικού αφορολόγητου από τις προσφάτως ψηφισθείσες διατάξεις του Ν. 4110/2013, οι οποίες έχουν αναδρομική εφαρμογή από 01-01-2013.

Β) Επίσης, στην παραπάνω μισθοδοσία δεν εμπεριέχονται τα πλεονάζοντα πενθήμερα της μισθοδοσίας του μηνός Ιανουαρίου 2013, πλεόνασμα το οποίο προέρχονταν από την μη ύπαρξη κονδυλίων στη μισθοδοσία του μηνός Δεκεμβρίου 2012 και την μη χορήγησή τους την δεδομένη χρονική στιγμή.

Γ) Περαιτέρω, στην τρέχουσα μισθοδοσία δεν εμπεριέχονται οι προκύπτουσες αναδρομικές αποδοχές από το ξεπάγωμα των μισθολογικών προαγωγών του Ν. 4093/2012, οι οποίες και δόθηκαν εφάπαξ στην μισθοδοσία του μηνός Φεβρουαρίου 2013.

Δ) Τέλος, στην προαναφερθείσα μισθοδοσία εμπεριέχεται η μηνιαία μείωση της αναδρομικής εφαρμογής του νέου μισθολογίου (από το Ν. 4093/2012), η οποία έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται από 01-01-2013 και θα συνεχίσει να κρατείται, για την πλειοψηφία των συναδέλφων, μέχρι την μισθοδοσία του μηνός Ιουνίου 2013 περίπου.

Με την παρούσα ανακοίνωση, η Ε.ΑΣ.Υ.Α, αφουγκραζόμενη την αγωνία όλων των εργαζομένων στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ, προσπαθεί να αποσαφηνίσει κάθε κακόβουλο κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας και παράλληλα να ενημερώσει εγκαίρως, μέσα από αξιόπιστες πηγές, την πηγή προέλευσης των προαναφερόμενων μειώσεων, καθότι στόχος δεν είναι και δεν θα είναι ο «αναβρασμός» και η «αναμπουμπούλα» μέσα από ανακοινώσεις και εφήμερα άρθρα, αλλά η γνώση (που είναι δύναμη), η ενημέρωση και η αξιολόγηση από όλους μας, αυτής της απάνθρωπης οικονομικά πολιτικής που εφαρμόζεται από το 2010 και έπειτα, προκειμένου άπαντες να συμμετέχουν σε κάθε είδους διαμαρτυρία, είτε αυτή προέρχεται συλλογικά είτε ατομικά, για την διεκδίκηση καλύτερων εισοδημάτων.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόρης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

emvlhma easya

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά