Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΑΠΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ-ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Αρ. Πρωτ.: 027 Προς : Υπηρεσίες Λεκανοπεδίου Αττικής

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής αλλά και μέλη αυτής ατομικώς από το Δ.Σ., προσέφυγαν ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με τις υπ’αρίθμ. κατάθ. 1006 και 1007 από 29-32011 αιτήσεις περί ακυρώσεως της σιωπηρής απορρίψεως της αιτήσεως μας με αριθμ. πρωτοκ. 38888 από 3-11-2010.

Με την ως άνω αίτηση επισημάνθηκε ότι κατά την εφαρμογή της υπ’αρίθμ. 2/37345/0004 από 04-06-2010 Κ.Υ.Α. για την απογραφή του προσωπικού του Δημοσίου , και στα πλαίσια ερμηνευτικών εγκυκλίων και οδηγιών συμπλήρωσης των στοιχείων επιπέδου «κατηγορία εκπαίδευσης» εδόθη η οδηγία οι απόφοιτοι της Ανωτέρας Σχολής Αστυφυλάκων του Ν. 2226/1994 να θέσουν την ένδειξη «Δ.Ε.», ήτοι επιπέδου αποφοίτων Λυκείου. Δεδομένου ότι η ρύθμιση αυτή είναι αβάσιμη, νόμω ανεπέρειστη και συνταγματικά μη ανεκτή, ως θεσπίζουσα ανεπίτρεπτο διαχωρισμό μεταξύ σχολών εις τις οποίες κοινή πρόσβαση αποτελούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις, ζητήθηκε να ανακληθούν άμεσα όλες οι οδηγίες που αφορούν το ζήτημα αυτό και υποδεικνύουν την εξομοίωση των πτυχιούχων της Σχολής Αστυφυλάκων του Ν.2226/1994 με αποφοίτους Δ.Ε. και να εκδοθεί από το υμέτερο Υπουργείο ερμηνευτική εγκύκλιος με την οποία ρητώς θα αναγνωρίζεται η αληθής και νόμιμη ακαδημαϊκή αντιστοιχία της ανωτέρω σχολής ως επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως σας κάναμε ήδη γνωστό η δικάσιμος είχε προσδιοριστεί την 08 Μαρτίου 2013 και ημέρα Παρασκευή.

Οι αιτήσεις συζητήθηκαν και κατά την ακροαματική διαδικασία άπαντες ακούσαμε το εξής εξωφρενικό από τον Νομικό Σύμβουλο του Αρχηγείου ότι η φοίτηση στην ως άνω σχολή Αστυνομικών διαρκεί 5 μήνες. Εκτός τόπου και χρόνου δηλαδή.

Αναμένουμε την απόφαση και απαιτούμε το δίκαιο.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόρης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

emvlhma easya

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά