Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΩΡΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Αθήνα 22-3-2013

Αρ. Πρωτ.: 031

Προς:

Υπηρεσίες Λεκανοπεδίου Αττικής

Πληθαίνουν διαρκώς οι καταγγελίες των συναδέλφων για το ωράριο εργασίας σε όλες σχεδόν τις αστυνομικές υπηρεσίες. Οι συγκεκριμένες καταγγελίες αφορούν όλο το φάσμα εφαρμογής του Π.Δ. 394/2001 βεβαίως, πλην όμως εκεί που υπάρχει πλήρης καταστρατήγηση, είναι στο θέμα της νυχτερινής εργασίας.

Η διάθεση του Αστυνομικού σε συνεχή νυχτερινή υπηρεσία καταπονεί και δεν προσφέρει τα αναμενόμενα καθώς όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην υπ’ αρίθμ. 6013/22/2556-κ διαταγή του Αρχηγείου «…Συνακόλουθα, η διάθεση αστυνομικού σε δύο συνεχόμενες νυχτερινές αλλαγές δεν εξυπηρετεί τα προαναφερόμενα, καθόσον στη θιγόμενη περίπτωση, ο διαθέσιμος προς ανάπαυση χρόνος δεν είναι επαρκής.»

Σήμερα η εργασιακή μας κατάσταση όσον αφορά τη νυχτερινή βάρδια έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Η εξαίρεση που θεσπίζει το Π.Δ. 394/2001 με την παρ. 4 (αντιμετώπιση εκτάκτων και απρόβλεπτων υπηρεσιακών αναγκών), έχει γίνει κανόνας σε πάμπολλες υπηρεσίες η δε πιστή εφαρμογή του Π.Δ. 394/2001 στο θέμα της νυχτερινής αλλαγής , η εξαίρεση.

Αποτέλεσμα αυτής της απαξιωτικής και απαράδεκτης κατάστασης είναι η συνεχής εργασιακή διολίσθηση του εργαζόμενου αστυνομικού σε πολίτη δεύτερης κατηγορίας, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ιδίως το αυτονόητο δικαίωμα του προγραμματισμού των οικογενειακών του αναγκών.

Η Ε.ΑΣ.Υ.Α. πιστεύει ότι αυτό το εργασιακό «πισωγύρισμα» δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν είναι κατ’ ελάχιστον απαραίτητο να υφίσταται εν έτει 2013. ο αστυνομικός έχει δικαίωμα να ξεκουράζεται, να προγραμματίζει τις ανάγκες του, να είναι κοντά στα παιδιά και την οικογένειά του και να συμμετέχει σε όλη την κοινωνική ζωή.

Η Ε.ΑΣ.Υ.Α. έχει καταγγείλει και έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την εφαρμογή του Π.Δ. του χρόνου εργασίας, πράγμα που θα συνεχίσει να κάνει ώστε να προστατευθούν τα μέλη της και να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια.

Για το σκοπό, καλούμε όλους τους συναδέλφους – μέλη μας να επικοινωνούν με την Ε.ΑΣ.Υ.Α. και να καταγγέλλουν κάθε αυθαιρεσία, ιδίως αν αυτή σχετίζεται με το ανωτέρω θέμα.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόρης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

11


Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά