Παλαιότερες Ανακοινώσεις

29 Απριλίου 2013 ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜ. ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Κ. ΔΕΝΔΙΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α

Αρ. Πρωτ.: 037

Προς:

ΚΟΙΝ.:

Υπουργό Δημ. Τάξης και Προστ. του Πολίτη

κ. ΔΕΝΔΙΑ Νικόλαο

-Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντ/γο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο

– Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

– Π.Ο.ΑΣ.Υ.

-Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

-Υπηρεσίες Λεκανοπεδίου Αττικής

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Προσφάτως, με τον Ν.4142/2013 επετεύχθη η μεταφορά της εποπτείας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, στην παρ. 2 του άρθρο 4 του ως άνω νόμου ορίζεται ότι: «Το ύψος και ο τρόπος υπολογισμού των πάσης φύσεως παροχών του ΤΕΑΠΑΣΑ, καθώς και ο προσδιορισμός των σχετικών εισφορών που βαρύνουν τους μετόχους ασφαλισμένους αυτού, καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από αναλογιστική μελέτη και πρόταση του Δ.Σ. του Ταμείου. Οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 32 του ν. 2084/1992 (Α΄ 165) δεν θίγονται.».

Από τα παραπάνω προκύπτει σαφέστατα ότι οι υπηρετούντες στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, είτε είναι ασφαλισμένοι στα ταμεία της τέως Αστυνομίας Πόλεων είτε της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής, εξαιρέθηκαν από τις υπέρογκες και άδικες μειώσεις των εφάπαξ βοηθημάτων που προβλέπονταν από το 3ο Μνημόνιο (Ν. 4093/2012). Παρά ταύτα όμως, οι συνάδελφοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης και εξετάζουν την άμεση αποχώρησή τους από το Σώμα μας, συνεχίζουν να μη γνωρίζουν τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματός τους, ο οποίος, καθορίζεται, όπως εκτενώς αποτυπώθηκε παραπάνω, με δική σας Υπουργική Απόφαση, ύστερα από αναλογιστική μελέτη και πρόταση του Ταμείου, και τούτο έχει ως αποτέλεσμα οι εν λόγω συνάδελφοι να παραμένουν εγκλωβισμένοι στην ενέργεια.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως προβείτε σε κάθε ενέργεια, έτσι ώστε να αποσαφηνιστεί το θολό περιβάλλον που διέπει τον υπολογισμό και τον χρόνο καταβολής του εφάπαξ βοηθήματος των συναδέλφων που δύνανται να αποχωρήσουν από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας άμεσα, διασφαλίζοντας παράλληλα το μέλλον του εν λόγω Ταμείου, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα χορήγησης εφάπαξ βοηθημάτων και επικουρικών συντάξεων στους συναδέλφους που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης ή θα αποχωρήσουν εν καιρώ.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο – Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόρης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

emvlhma easya

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά