Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Τρίτη 02 Ιουλίου 2013 ΧΡΟΝΙΚΑ ΑΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΤΟΧΗ Η ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ

Αρ. πρωτ.: 070 Προς: Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Κοιν. : Υπηρεσίες Αθηνών

Σε απάντηση του υπ’ αριθ. 500/1/22 από 20-06-2013 εγγράφου σας, με το οποίο ζητάτε απόψεις από τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις για την κατάρτιση νέου μισθολογίου και μετά την από 01-07-2013 σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

  1. Μέσα σ’ ένα πλαίσιο συνεχών μισθολογικών μειώσεων και αλλεπάλληλων απωλειών εργασιακών – συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων της κατηγορίας των χαμηλόμισθων μισθωτών, κατηγορία στην οποία ανήκει και ο Έλληνας αστυνομικός, κρίνεται σήμερα χρονικά άκαιρο και οικονομικά άστοχο το άνοιγμα από πλευράς Συνδικαλιστικών Οργάνων του διαχρονικά μείζονος σημασίας θέματος της κατάρτισης ενός νέου μισθολογίου και του διλλήματος της επιλογής μεταξύ δύο εικονικών τύπων μισθολογίων (στρατιωτικό ή πολιτικό) που εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι θα φέρουν μειώσεις, όπως αυτές επικαιροποιήθηκαν με το Ν.4127/2013.
  2. Εκτιμάται ότι, η κατάρτιση ενός νέου ειδικού ή μη μισθολογίου θα πρέπει να λάβει χώρα σε χρόνο που η οικονομία της Ελλάδος θα το επιτρέπει και σαφώς μετά τη κατάρτιση ενός βαθμολογίου που θα εξελίσσει βαθμολογικά κυρίως το χαμηλόβαθμο προσωπικό του Σώματος, στα πρότυπα των λοιπών παραγωγικών στρατιωτικών σχολών της χώρας, εξέλιξη που θα επιφέρει σαφώς και μισθολογική ανάταση.
  3. Επιβάλλεται άμεσα, η έγγραφη διαβεβαίωση των Υπουργών Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη για την ομαλή εξέλιξη του τρέχοντος προϋπολογισμού του Σώματος και κυρίως για την έγκαιρη καταβολή των πενθημέρων και νυχτερινών, προκειμένου να αποφευχθούν τα περσινά φαινόμενα της αδυναμίας πληρωμής των και την καταβολή των το επόμενο οικονομικό έτος .
  4. Ζητείται η συνεχής ανάδειξη του σοβαρού οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα ο εργαζόμενος οικογενειάρχης ή μη αστυνομικός και την άμεση σύνδεση του εν λόγω προβλήματος με την εύρυθμη λειτουργία του Σώματος, σε συνδυασμό με την επικαιροποίηση και ικανοποίηση του πάγιου αιτήματός μας για αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.
  5. Καθίσταται υποχρεωτική η μη υλοποίηση μέτρων που επιφέρουν περαιτέρω συρρίκνωση στις μισθολογικές αποδοχές του αστυνομικού προσωπικού από 01-01-2014, καθώς και υλοποίηση της πρόσφατης προσωπικής Πρωθυπουργικής δέσμευσης για αποκατάσταση των μισθολογικών ζημιών που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

ΣΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά