Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΄΄ ΦΤΑΙΧΤΗΣ ΄΄….

Αθήνα, 24-9-2013

Αρ. Πρωτ.: 101

Γνωστός ο «φταίχτης»…

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Αστυνομία, απόρροια του θανάτου του αδικοχαμένου συμπολίτη μας Παύλου Φύσσα, η Ένωσή μας δηλώνει κατηγορηματικά ότι είναι απέναντι σε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται και συνάμα δεν θα επιτρέψει ο εργαζόμενος αστυνομικός να γίνει το εξιλαστήριο θύμα διάφορων σκοπιμοτήτων και να παραλληλίζεται άλλοτε με τους γνωστούς κουκουλοφόρους του αναρχικού χώρου (γνωστούς –αγνώστους) και άλλοτε με τον ακροδεξιό χώρο, κατά το δοκούν. Αυτή η πρακτική δεν πείθει πλέον κανέναν. Αυτό το τέχνασμα είναι σε όλους πλέον ορατό. Ο Έλληνας εργαζόμενος αστυνομικός βρίσκεται συνεχώς στο μάτι του κυκλώνα από άστοχες ενέργειες ή παραλείψεις ορισμένων που έχουν σαν αποτέλεσμα την καταβαράθρωση της ΕΛ.ΑΣ., του ηθικού των στελεχών της, επιτυγχάνοντας έτσι τον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά γεγονότα.

Ζητάμε από όλους τους φορείς, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και τα Μ.Μ.Ε. λογική και αντικειμενικότητα, αυτές τις περίεργες στιγμές. Δεν είναι δυνατόν να σπιλώνονται συνειδήσεις με ανερμάτιστο τρόπο, να κατασυκοφαντείται συλλήβδην το αστυνομικό προσωπικό ως θύλακας νοσηρών πρακτικών, να καταστρέφονται καριέρες και να στοχοποιούνται άνθρωποι και οικογένειες.

Ζητάμε επίσης από την πολιτική και φυσική ηγεσία την προάσπιση του θεσμού της Αστυνομίας, του αστυνομικού προσωπικού, το οποίο και εκπροσωπούμε, και να εξαλειφθούν ενέργειες που μπορεί να ληφθούν κακοπροαίρετα από ορισμένους ως σημάδια ενοχής. Η Αστυνομία άλλωστε έχει τους αυτοκαθαρτικούς μηχανισμούς ώστε να μην υπάρχει υποψία στους κόλπους της για σχέσεις με έκνομες ενέργειες του κοινού ποινικού δικαίου.

Είναι πανθομολογούμενο ότι στις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα μας, ο Έλληνας εργαζόμενος αστυνομικός έχει επιδείξει αίσθημα ευθύνης διαφυλάττοντας τα δημοκρατικά ιδεώδη, πίστη στους Νόμους και τα Ψηφίσματα του κράτους και αποτελεί την προμετωπίδα του πολιτικού συστήματος, περισσότερο ίσως από τον καθένα. Κατά συνέπεια ο Έλληνας εργαζόμενος αστυνομικός δεν έχει ανάγκη να καταθέσει πιστοποιητικό δημοκρατικής ευαισθησίας και κοινωνικής ευθύνης, έχοντας ήδη πληρώσει με φόρο αίματος τη διασφάλιση της δημοκρατίας στην Ελλάδα εδώ και χρόνια.

Σαν συνδικαλιστικό όργανο είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας, δίπλα στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Σαν αστυνομικοί, γνώμονάς μας είναι η προάσπιση της ζωής και της περιουσίας του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη και σε αυτό θα παραμείνουμε πιστοί.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

ΣΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά