Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

ΕΝΩΣΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37 4ος όροφος Τ.Κ. 104 32 Αθήνα

Τηλ: 210 5236302, 210 5249914, Φαξ: 210 5222760

email:eaya@otenet.grWebpage:www.easya.gr

Αθήνα, 10-102013

Αρ. Πρωτ.: 105

Προς :

Αστυνομικές Υπηρεσίες Αθηνών

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσής μας και αντιπρόσωποι της Διεύθυνσης Αλλοδαπών συναντήθηκαν χθες 9-10-2013 με τον Ταξίαρχο της Διεύθυνσης κ. ΜΠΑΚΑ Αντώνη και του έθεσαν ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό της Υπηρεσίας και την εν γένει λειτουργία της.

Η Ένωσή μας έθεσε σαν πρώτο θέμα τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στο χώρο των κρατητηρίων και ιδιαίτερα στις πτέρυγες που κρατούνται άτομα με μεταδιδόμενες ασθένειες (ηπατίτιδα, AIDSκτλ.) και οι πιθανοί κίνδυνοι που εγκυμονούν από την επαφή των συναδέλφων με τους παραπάνω κρατουμένους.

Εκτενής αναφορά έγινε για τις συνεχείς μεταφορές κρατουμένων είτε σε επιτροπές είτε σε νοσοκομεία είτε σε δικαστήρια εκ των ενόντων που σαν αποτέλεσμα έχει την περαιτέρω στελεχιακή αποδυνάμωση της Υπηρεσίας στην ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της. Ενδεικτικά μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει περίπου 1.200 μεταγωγές για τους παραπάνω λόγους.

Τονίστηκε εμφατικά η έλλειψη υλικοτεχνικών μέσων (γάντια, κουβέρτες, στρώματα κτλ.) που έχει σαν αποτέλεσμα την έλλειψη υγιεινής για τους συναδέλφους άλλα και έλλειμμα ανθρωπιστικής αντιμετώπισης προς τους κρατουμένους.

Επίσης τέθηκε το θέμα της υπερφόρτωσης των κρατητηρίων από άτομα που σαν κίνδυνο έχει τη μη ασφαλή κράτηση αυτών.

Επιπρόσθετα έγινε αναφορά στην έλλειψη προσωπικού από τις αποσπάσεις μεγάλου αριθμού συναδέλφων στην Γ’ πτέρυγα φύλαξης του κέντρου προαναχωρησιακής κράτησης στην Αμυγδαλέζα.

Εντοπίστηκε δυσχέρεια στη λειτουργία της Υπηρεσίας από τις συνεχείς και σε μεγάλο αριθμό προσαγωγές ατόμων από το σχέδιο «Ξένιος Ζευς», καθώς και η φιλοξενία για αρκετές ώρες των προσαχθέντων στους χώρους του Αλλοδαπών χωρίς στοιχειώδη κρατική μέριμνα (πρόχειρη σίτιση κτλ.).

Τέλος το πάγια αίτημά μας εδώ και καιρό για κατασκευή λέσχης σίτισης βρήκε ευήκοα ώτα από τον κύριο Ταξίαρχο του οποίου και ζητήθηκε η συνδρομή για την περαίωση του έργου. Πήραμε την διαβεβαίωση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν έργα σε συγκεκριμένα επιλεγμένο χώρο. Η λειτουργία της παραπάνω λέσχης θα ανακουφίσει οικονομικά τους συναδέλφους που υπηρετούν εκεί αλλά και στις γύρω υπηρεσίες.

Είναι προφανές ότι η Διεύθυνση Αλλοδαπών τα τελευταία χρόνια με την αύξηση της παράνομης εισροής μεταναστών στη χώρα μας έχει επιφορτιστεί το μεγαλύτερο βάρος των συνεπειών αυτής της κατάστασης. Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι η Ελλάδα σαν η κυριότερη πύλη εισόδου των οικονομικών μεταναστών στο δυτικό κόσμο, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο χωρίς συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα και σίγουρα δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται οι συνέπειες από την Αστυνομία και τις υπηρεσίες της συνεχώς και σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά