Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Συνάντηση με την Διοίκηση Υγειονομικού του Αρχηγείου

ΕΝΩΣΗ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Χαλκοκονδύλη 37 4ος όροφος Τ.Κ. 104 32 Αθήνα
email:eaya@otenet.gr Web page:www.easya.gr

Αθήνα, 11-11-2013

Αρ. Πρωτ.: 117

Προς :

Υπηρεσίες Αθηνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωσή μας συνεχίζοντας απερίσπαστα την αποστολή της για όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας για τους αστυνομικούς και προσπαθώντας να βρει τρόπους που θα ανακουφίσουν την καθημερινότητά τους, συναντήθηκε με τη Διοίκηση Υγειονομικού του Αρχηγείου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση και οι δυνατότητες επίλυσης θεμάτων που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τις συνδικαλιστικές δράσεις. Σε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων ζητήθηκε:

1) Η περαιτέρω διεύρυνση και αξιοποίηση των παροχών υγείας του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ για το εν ενεργεία αστυνομικό, πολιτικό προσωπικό, τους απόστρατους και τις οικογένειες αυτών. Αξίωση λογική από τη στιγμή που οι ασφαλισμένοι στο Ταμείο της τέως Χωροφυλακής αποτελούν ουσιαστικά μέτοχοι του Μ.Τ.Σ. με συμμετοχή μάλιστα στο Δ.Σ. ΝΙΜΤΣ από 2 μέλη, 1 εν ενεργεία αστυνομικό και 1 απόστρατο.

2) Η δυνατότητα προσθήκης στο Ταμείο της Αστυνομίας Πόλεων των ασφαλισμένων της τέως Χωροφυλακής ώστε να τύχουν των ευεργετημάτων(κάλυψη συμμετοχής στα φάρμακα και τις ιατρικές εξετάσεις) της Αστυνομίας Πόλεων. Τα παραπάνω προνόμια να αφορούν με άλλα λόγια το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού εν ενεργεία και μη καθώς και τις οικογένειες αυτών.

3) Η δημιουργία οιονεί αποκλειστικών φαρμακείων για τις ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ. και των στελεχών της στην Αττικήκαι σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Η αυτοδιαχείριση των παραπάνω φαρμακείων θα εξοικονομήσει έσοδα μέρος των οποίων προτείνουμε να πηγαίνουν απευθείας στο ταμείο του ΤΕΑΠΑΣΑ έτσι ώστε να βελτιωθεί η βιωσιμότητά του. Το μήνυμα δηλαδή θα πρέπει να είναι ότικάθε φάρμακο που θα αγοράζεται από τα παραπάνω φαρμακεία θα αποτελεί στήριξη στη σύνταξη και στο εφάπαξ του καθενός μας.

4) Η δυνατότητα δημιουργίας νοσοκομείου για τις ανάγκες υγείας του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., συνταξιούχων, πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου μαςκαι τις οικογένειες αυτών με δυνατότητα επέκτασης και στο υπόλοιπο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας (Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα κ.λ.π.). Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που οι παροχές υπηρεσιών υγείας είναι αναγκαίες αλλά συνάμα ακριβές και δυσεύρετες, το πάγιο αίτημά μας για νοσοκομείο Σωμάτων Ασφαλείας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Είναι αδιανόητο οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του Υπουργείου μας και οι οικογένειες μας να μην έχουμε το δικό μας νοσηλευτικό ίδρυμα στο οποίο θα αποτελούμε αποκλειστικότητα και όχι κατ’ ανάγκη προτεραιότητα.

Καθιστούμε σαφές ότι η Ένωσή μας θα συνεχίσει αυτού του είδους παρεμβάσεις και σχεδιασμούς δράσεων. Θα πιέσουμε προς την κατεύθυνση δρομολόγησης λύσεων και σχεδίων που πρέπει επιτέλους να βγουν από τα συρτάρια για υλοποίηση. Θα εντείνουμε το προσεχές διάστημα τις επαφές μας με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος και με όποιο φορέα ακόμα μπορεί να δώσει βοήθεια και λύσεις στα παραπάνω αιτήματα.

Έτσι αντιλαμβανόμαστε το συνδικαλισμό, δίπλα πάντα στον συνάδελφο και μακριά από ζοφερές και τελματικές πρακτικές κάποιων που προσπαθούν να βλάψουν το συνδικαλιστικό κίνημα με τις στρεβλές τους θέσεις.

Για το Δ.Σ.

Ο Ο

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά