Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΙΑ ΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αθήνα, 15/11/2013

Αρ. Πρωτ.: 121

Προς :

Υπηρεσίες Αθηνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωσή μας με έγγραφά της προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Παπαγιαννόπουλο και πιο συγκεκριμένα το υπ’αρίθμ. 148 από 13/12/2012, το 079 από 18/07/2013 και την ανακοίνωσή μας με αρ.πρωτ. 031 από 22/3/2013 είχε προβλέψει εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον το πρόβλημα που θα δημιουργούνταν με τη νυχτερινή υπερεργασία του αστυνομικού προσωπικού χωρίς τις αντίστοιχες αποζημιώσεις. Είχαμε επισημάνει επίσης ότι το πλαφόν των ωρών ανά Αστυνομικό θα παραβιαστεί τελολογικά από την υπηρεσία και ότι οι επιπλέον ώρες υπερεργασίας δεν θα αποζημιώνονται στο τέλος κάθε έτους.

Δυστυχώς εκώφευσαν ΟΛΟΙ!!

Χρειάζεται άλλωστε τόλμη για να παραδεχτείς τα λάθη σου! Ο πρόχειρος σχεδιασμός δεν έλαβε σοβαρά υπόψη τις συνεχώς αυξανόμενες επιχειρησιακές ανάγκες και απαιτήσεις από την ηγεσία του σώματος. Επιβεβαιωθήκαμε για άλλη μια φορά με την καταστρατήγηση του Π.Δ. 394/2001.

Είχαμε δηλαδή προβλέψει έγκαιρα τον κίνδυνο, της υπερεργασίας πέραν της αμειβομένης νυχτερινής απασχόλησης του ένστολου προσωπικού, των επιτελείων, γραμματειών, υπασπιστηρίων κλπ. καθώς και των ωρών νυχτερινής απασχόλησης του λοιπού προσωπικού μηνιαία και κατ’ έτος, χωρίς βέβαια να λαμβάνουν την αντίστοιχη αμοιβή.

Πιστεύουμε ότι έφτασε η ώρα οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Για αυτό σήμερα αποστέλλουμε εξώδικη διαμαρτυρία στον Αρχηγό του Σώματος διότι είναι ο μόνος που μπορεί να διαφυλάξει την τήρηση των Προεδρικών Διαταγμάτων καθώς και την άρση των αδικιών από την καταπάτηση αυτών.

Δηλώνουμε επίσης ότι θα συνδράμουμε τα μέλη μας να επιδιώξουν δικαστικά, έντοκα και αναδρομικά την αποζημίωση από τις υπερβάλλουσες ώρες νυχτερινής εργασίας όπου παρατηρούνται θέτοντας και τους επικεφαλής των υπηρεσιών προ των ευθυνών τους.

Για το Δ.Σ.

– Ο- – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά