Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Συναντήσεις με Διοικητές ΥΜΕΤ-ΥΑΤ & Παράδοση υπομνημάτων με θέματα που απασχολούν το προσωπικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής μας και αντιπρόσωποι της Υ.ΜΕ.Τ. και της Υ.Α.Τ. συναντήθηκαν με τους Διοικητές των Υπηρεσιών, Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ Παύλο και Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΚΟΥΤΣΙΑΡΗ Θεόδωρο και τους Διοικητές τμημάτων αντίστοιχα. Παραδόθηκε υπόμνημα στους ανωτέρω Διευθυντές με τα θέματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό των παραπάνω υπηρεσιών.

Αρχικώς τέθηκε το θέμα της ανακοίνωσης της υπηρεσίας έως 14:00 σύμφωνα με το Π.Δ. 394/2001 για να λάβουμε από αμφότερους την απάντηση ότι αυτό δεν είναι εφικτό εξαιτίας των έκτακτων μέτρων και των αργοπορημένων εντολών από τη Γ.Α.Δ.Α.!

Στη συνέχεια συζητήθηκε το ζήτημα με κανάλι της Υ.ΜΕ.Τ. στο οποίο δεν καταγράφονται οι εντολές που διαβιβάζονται από τη Διοίκηση προς τους βαθμοφόρους των διμοιριών με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτοι σε ενδεχόμενες έρευνες.

Δόθηκε έμφαση στις οφειλόμενες ώρες υπερεργασίας του προσωπικού και ζητήθηκε να βρεθεί τρόπος ώστε αυτές να εξοφληθούν με ημερήσιες αναπαύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εκτενέστερη αναφορά έγινε για την έλλειψη επαρκούς εξοπλισμού στις διμοιρίες ( καλαμίδες, κράνη κ.λ.π.) όπως και στους διάφορους τραυματισμούς συναδέλφων ελλείψει δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης σε διάφορες επιχειρήσεις όπου εμπλέκονται οι ΔΙ.ΜΕ.Τ.

Επίσης και η εκτέλεση υπηρεσίας σε σημεία και σε στόχους που δεν αποτελούν αποστολή της Υ.ΜΕ.Τ. και θα μπορούσαν να καλυφθούν από άλλες δυνάμεις, σταθερά οχήματα, κλπ.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δημιουργία διμοιριών εκτός των προβλεπομένων, ιδιαίτερα μετά από τη σύσταση τεσσάρων επιπλέον ΔΙ.Α.Τ. το οποίο θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μη τήρηση του ωραρίου εργασίας, την έλλειψη βαθμοφόρων για να συγκροτηθούν, την αποδυνάμωση των υπαρχόντων ΔΙ.Α.Τ. και την ουσιαστική νομιμοποίηση των υπεραρίθμων, πλην όμως τονίζουμε ολιγομελέστερων διμοιριών, που χρόνια τώρα διατάσσεται η δημιουργία τους. Και εδώ η Διοίκηση μας ανέφερε ότι η δημιουργία των νέων διμοιριών ήταν «άνωθεν» εντολή χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι και η χρησιμότητα αυτών!

Κλείνοντας αναφέρθηκε η ανάγκη για περαιτέρω μέτρα φύλαξης της έδρας της Υ.Α.Τ., των γύρω χώρων, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος που διατρέχουν οι συνάδελφοι που τη φυλάσσουν ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα.

Η Ένωσή μας αφουγκράζεται τους προβληματισμούς του αστυνομικού προσωπικού και προσπαθεί να είναι δίπλα στον καθένα χωριστά. Είναι όμως έκδηλο ότι οι Διευθυντές των Υπηρεσιών δεν μπορούν να δώσουν εύκολα λύσεις παρά τις καλές διαθέσεις τους ακόμα και σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους. Θεωρούμε όμως τουλάχιστον αυτονόητο ότι ο Έλληνας Αξιωματικός και ιδιαίτερα οι Διευθυντές Υπηρεσιών δεν θα παραβιάζουν τους Νόμους και τα Προεδρικά Διατάγματα. Δεν μπορεί οι ευθύνες κάθε παράτυπης ή και παράνομης εντολής από όσο ψηλά κι αν εκπορεύεται να περνάει αβρόχοις ποσί και να καταλήγει πάντα εις βάρος του χαμηλόβαθμου προσωπικού το οποίο καλείται να την εκτελέσει.

Είμαστε πλέον αποφασισμένοι κάθε απόφαση της Ηγεσίας εκτός των προβλεπομένων από Νόμους και Διατάγματα να παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης. Τα ψέματα τελείωσαν, τίποτα δεν θεωρείται πλέον δεδομένο για κανέναν όσο ψηλά κι αν βρίσκεται. Όποιος διατάζει θα έχει και την ευθύνη της διαταγής του. Η εποχή από τον Άννα στον Καϊάφα έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά