Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΕΚΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση της Ένωσής μας επισκέφτηκε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας με αφορμή την καθυστέρηση που έχει προκύψει στη λήψη 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου από τους άντρες αστυνομικούς, η οποία κατοχυρώνεται από την παρ. 3 του άρθρου 53 του Ν. 3528/2007. Εκτός του ανωτέρω Νόμου υπάρχει απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και γνωμοδότηση του συνήγορου του Πολίτη για το ίδιο θέμα και παρ’όλα αυτά υπήρξε εκκρεμότητα με την έκδοση της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβούλου του Κράτους του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Στη συνάντηση αυτή ενημερωθήκαμε τελικά ότι και η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους κ. ΚΑΤΩΠΟΔΗ είναι σύμφωνη με τη χρήση του εν λόγω δικαιώματος. Ζητήθηκε από την πολιτική ηγεσία, η οποία δεσμεύτηκε για αυτό, η έκδοση εγκυκλίου στο πολύ άμεσο μέλλον που θα προβλέπει τα παραπάνω και θα ρυθμίζει λεπτομέρειες έτσι ώστε επιτέλους το δικαίωμα αυτό να το επωφεληθεί το αστυνομικό προσωπικό.

Η Ένωσή μας από την πρώτη στιγμή που αναδείχτηκε το θέμα αυτό προσπάθησε με παρεμβάσεις να συμβάλλει στην επίσπευση της διαδικασίας η οποία καθυστερούσε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να διεκδικούμε στοχευμένα και επισταμένως ακόμα και τα αυτονόητα δικαιώματά μας.

Τίποτα δεν μας χαρίζεται χωρίς προσπάθεια.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά